有冇樓淡解釋下,老左可以去邊租樓住?

221 回覆
52 Like 23 Dislike
變曬cash /買一舊舊gold....大把方法
5X歲左右,租d貴樓住,使剩五十一萬,剛好符合申請公屋資格,配合年齡,即時特快公屋
不過幾十年後咁多老人
到時人口年齡中位數都可能有58歲
到時長者隊都排長龍

老又驚佢死

後生又驚佢用間屋做犯法嘢

叫個業主攬住間屋打J啦
根本做業主只擔心佢有冇租交

反而後生仲危險,拎單位做犯法嘢,業主分分鐘一身蟻

如果太多顧慮d人 根本就唔會做業主

又唔係幾十年前 包租婆同住客住埋一間屋,邊有咁多顧慮
做犯法嘢唔會令間屋變凶宅喎 (殺人除外)
凶宅=殺人/自殺

自然死 /醫院死 點會凶宅

犯法,popo可以charge你合謀,分分鐘坐監
Ig喺澳洲嘅投資戶口嚟嘅,大陸養老老人院係俾十皮嘢居住權,再每用一兩千房費,一日三餐有老人院餐廳$30-50日住到死鳩咗,有註老人院護士,火化有優惠
最痛苦係有幾百萬個啲老人
使哂佢又唔係 樓又買唔起 公屋又上唔到
租service Apartment

好快使曬,呢d 同酒店一樣,最緊要俾$, 冇話揀人租
要使曬 容乜易

賺就難
而家的確可以咁

但廿年後 老人咁多 長者隊都有排上唔到公屋
買一舊舊gold,分散去不同金舖買,上左公屋才賣返佢,60歲以上又唔使再申報
廿年後?

2047,變成點冇人知,分分鐘有樓調轉俾人批鬥

乜都不變,世界就冇歷史讀啦
仲有 老左有物業先至麻煩,綜援冇你份,乜都要自費,老左何來收入?(公務員除外)

好多老嘢都知
先全部提現,再現金入錢去ig 。攞到間屋後就全數提番出嚟。唔使人教啦!
一間澳洲嘅證券公司。你當係係澳洲耀才證券,不過喺全球性嘅可全球市場無論外匯定期貨股票都可以買。
房屋署有咁叻先算啦,或者簡單啲先全部提現擺喺屋企床下底夾萬,跟住去轉澳門,返香港,之後同房署講話輸鳩晒啲錢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞