GTA6就出,feel到大家都蠢蠢欲動,個人分享小小心得

281 回覆
1520 Like 29 Dislike
利申先:只屬個人意見,其中一個玩法,供參考。
啱聽就思考下,唔啱聽都思考下,一齊開放討論改善。
本人玩GTA5,都玩左大半年,通常同朋友組隊,一行五人。
經驗累積,都有小小心得可以同大家分享下。

本隊第一大共識——唔打陣地戰
陣地戰係零勝算,係零啊!
因為實力太過懸殊,而啲警察NPC都好狡猾,放水俾你地玩個零鐘
反正啲玩家都推唔到,得閒射啲tear gas俾你地玩下,消磨你地體力意志
企到攰又可以換班,爽。
重點係,警察NPC係呢一兩個鐘入面一定係唸緊點部署架啦
結局離不開大圍捕,然後四散,死既死,傷既傷

第二——做副本任
咁大家就會話,屌,你地唔係打陣地,唔係上前線,有撚用咩
確實係,我地承認自己冇前線玩家咁勇武,暫時都未有心理準備作出犧牲
所以我地每次出黎都係專心副本,玩過00年代既online game都知道
任何onlinegame,打副本永遠都係性價比最高!
組隊不停刷,係跌靚裝既好機會,相對上又唔洗死好多
(而大家可以想像下極端資本主義社會下,邊一方持份者最大聲音,當然係資本家啦)

第三——高空戰士
若然附近冇適合既副本打,咁我地會選擇做高空戰士
打仗黎講,制空係具有絕對決定勝負之要素
所以你拎左制空點,基本上可以拍定手架啦
玩制空點兩大要訣,小心cam+準備後路
避開左cam就可以話無敵架啦(當然都係要小心為上)
因為NPC警察係有一定陣型,亦都唔會冒險進入不明建築物
所以佢哋唔會貿貿然衝上黎

第四——不做裝備撚
唔好做裝備撚,玩個遊戲好似玩cosplay咁,行動起上黎就變雷狗
基本black bloc夠曬,要改善既係個人體能,操fit個身型
以靈敏取勝,唔係力量!(真前線另計)

第五——靈活變動
唔好次次出黎做同一樣嘢,減少風險
我地通常都隔幾次就轉定位,有時都會上最前線,有時都會做下左膠,行行企企,
有時做下哨兵,做下後勤,多方位體驗先可以全面了解整個遊戲架嘛
最重要係可以減少風險,俾自己休息下都要

最後,我地點都係屬於龜縮玩家架啦,唔怕承認
因為我地相信有命先可以過到關,否則就會卡關,呢世都無機會!
我地都唔似其他小隊咁高調,因為高調百害而無一利,
除左某龍小隊作為精神代表鼓舞大家。
今次開po都係因為黎緊GTA6轉左玩法,
睇啲流出就知,NPC既路線好明顯,
就係將各玩家定性為恐怖份子,以反恐規模黎打壓玩家。
黎緊難度至少跳左兩個級別,所以一字記之曰:
//
再者,當本應解決社會問題的人選擇漠視社會問題,反而熱衷於將香港的命運放上賭桌作政治豪賭,我們需要的,不是以自己寶貴的生命與之對賭,而是在患難中的忍耐、老練和盼望。
//
——梁天琦,2019
push
玩左GTA咁耐 如果已經5粒星周圍都係警察NPC 通常都會直接熄game走場 唔通仲打咩
gta6會有幾多變性黑人同性戀伊斯蘭?
推一推
今次係咩城市
最正周街飄移
第一點補充
響一個地方每停留一秒,包圍網都收窄緊一分,諗清楚自己要做咩,唔好為做而做,無嘢做就轉場
啱呀巴打,啲街道永遠都係得四個方向
要圍,真係弱智都識安排,更加唔洗講有無限資源既NPC
GTA5以前都話唔會入小街窄巷,但最近幾次玩都發現
佢哋會包抄埋呢啲小街窄巷
所以基本上5粒星都唔quit game既,R.A.P
好似話因為China Town大受歡迎
會抄sleeping dog 以香港作為主要城市
有用推
我都分享少少心得

屌你老母R*唔撚該
注重返單機喇仆街陷家剷
agger,唔好做大愛撚,唔好做浪漫主義撚
唔好話:前線/後勤都未走,我點走啊!
走你就走啦屌你老母,你以為你拍緊Black Hawk Down咩
俾個closeup你好冇
聽聞GTA6 難度提昇

一出屋 對住黑狗NPC講粗口 已經即刻三星
pish
push
gta 6 有冇豬嘴賣?
你咪話,見過唔少前線七情上面:
「要走你自己走!
玩得GTA5就預左死架啦!」
通常呢個moment大家會靜曬,因為佢已經係企左係道德最高地
你駁唔到架啦
亦都希望以道德綁架你,留低一齊死
真心建議:一律當佢係鬼,頭也不回,走
push
Gta V玩家表示要推文了
p
push
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞