有冇人聽過眾安科技集團

13 回覆
0 Like 0 Dislike
我個frd啱啱見成工
佢講到份工好正咁
叫我都一齊見埋
佢因為個best frd係入面做 佢先識尼間
佢話份工要有人推薦 成功率就會高
我已經覺得怪怪地
我問佢份工係做咩
佢話有一部機 佢哋就要sell虛擬貨幣
要train成三日
佢仲同我講佢個frd兩個禮拜就搵到2,3萬
點解我覺得佢被人洗哂腦
好擔心佢又被人呃
公司係咪觀塘😯?
大陸公司,alibaba 期下同Alipay 既合作公司好似係,玩虛擬銀行industry
利申知少少扮代表
仲有眾安保險,Alipay 個app 成日都有一啲快速可以deal 既保險可以買
係啊觀塘
尼間公司信唔信得過
我上網查 查唔到啲咩
眾安保險,眾安虛擬銀行就ok,香港有上市6060眾安在綫,但玩虛擬貨幣就無聽過有玩,小心為妙
其實都算大公司,阿里巴巴旗下,不過你諗你啦做大陸公司
所以我好擔心我個朋友會被人呃
我自己係不了
但我個frd先18歲
驚佢被人呃
佢上一份工先被人呃左千5
其實大陸公司都可以做嘅,唔討論政治立場嘅話,不過如果你本身冇乜學歷底,做親嘅都只會係下欄位,一定有伏,再加上虛擬貨幣呢啲感覺更加伏,好簡單問你一句,如果你fin tech 個喲咩都唔識,冇backgrd,點解人哋要比高人工請你,唔通真係老闆覺得賺夠想益下街外人
就係因為咁先覺得伏
以前又無做過尼行
佢仲話份工好hea
咁高人工無經驗無咩高學歷就請人做
咁個個都入行sell啦
不過我唔知尼樣算唔算傳銷
聽我個frd咁講 我就覺得幾似
有冇下文 咁而家返成點 順利😂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞