「小粉紅」出征預備!獨立遊戲《冠狀病毒大進擊》登陸Steam 售價僅賣64元

402 回覆
1119 Like 5 Dislike
reborn 左幾次都冇成就
好似第16次reborn先開始有光字
新發展
只有你不能玩!Steam封鎖中國玩家…禁止玩這款遊戲

全球知名的遊戲平台steam將「台灣標示為國家」一事,讓中國遊戲社群吵得不可開交。而Steam於2天前上架了一款名為《Coronavirus Attack(冠狀病毒大進擊)》的遊戲,更是掀起了一陣風暴,因Steam封鎖了中國玩家的IP位址,使其無法檢視該遊戲的介面。

《冠狀病毒大進擊》在上架後便吸引無數遊戲社群討論,Steam顯示已經有超過500則的評論。不過,眾多中國玩家怒斥其遊戲內容根本是詆毀中國、辱華的行為,然而…就在中國玩家出征時,赫然發現於今(26)日早上10點左右,中國玩家無法在Steam搜索到該遊戲了。

https://www.setn.com/News.aspx?NewsID=732531

而家除左呢兩個 其他LV100我都解埋了
1.4B
今朝好評六成多啲,宜家有75%,繼續推,要多啲人玩
剩低呢兩個真係有鬼排解 諗住放棄或者SAM算
咩叫SAM?
其實係咪冇得熄聲,好嘈
右下角較cut game 聲
唔該,太少用醒唔起

一定要課金
解鎖曬成就都show唔到係成就展示欄...冇得揀隻game
係因為用SAM定點?

屌又幾好玩
429天... 部機同防線都就守唔住
FPS跌到2

454天GG Lag 死人咩
已課金
用sam 解成就怕唔怕ban ac?

另推一隻game 叫"zip!" (有好多代)
d 成就都係一埋數字同英文

正常就唔會(?)
VAC多數係要影響到$$同其他人嘅體驗(外掛之類)
但咩都有風險,怕就唔好用啦
我冇用sam 但都係揀唔到隻game 放achievement
係咪steam封左唔比放
唔想再有手足被黑警自殺?用呢 8個apps! [已增 iOS apps]
https://lihkg.com/thread/1864933

呢啲apps可以避免黑警 link 到你同你嘅online identity、阻嚇黑警上門“被自殺”手足、俾你㩒個制就通知信得過嘅人你遇咩危險,trigger alarm 並附上GPS、自動增加你拍嘅相/片嘅可信性

啱所有人用,尤其前線手足

希望大家可以幫P牌樓主推爆佢同埋試試啲apps
我仲未解到....所以未知係唔係比人封咗

遊戲製作人話 : 要先把64天的成就拿到,之後就會隨重生開啟隱藏成就了~
扮支那人留言,日日俾港台友串,明明已經係正評
黃藍是政見,智商冇得醫
我潤啲保皇黨,竟然畀啲同路人屌,由鳩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞