[ios/an] One Piece Bounty Rush (3) 黑鬍子同四皇紅髮統治天梯

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
凱撒同七武海巴基
等大媽好了
大媽出左detail 屈機
兩隻新野都屈屈地
大媽有招好似無敵狀態
無敵嘅野最難打
唔好啊未儲夠石
要預1000左右
當年黑鬍子3下補底係750*3
聽日等我寫返個角色強弱排名參考先
點解我記得好似係750保一隻
有details

[送報鷗] 新超傳奇角暴走の大媽/新卡塔克利參戰! 1.5周年再送50石!︳One Piece Bounty Rush (OPBR)︳#BigMom #Katakuri

https://youtu.be/1a-cDbhVfvg
第一次出果陣喎
Btw

4次好撚識玩 頭750唔會搏到 3000石先兩隻
狼過之前紅黑
0.2%好似都要二千幾石先有一次
今日新出超傳奇大媽
(抽取機率0.2% 無保底 1500鑽可以拿到2張卷 必取大媽)
隻GAME其實KEEP住都有新手加入
所以我整理下現時賽季可以打既角色
以SS為主 列出的規則很簡單 就是我看到隊友有這個角色
你會覺得勝率上升我會放心俾佢去搶/守點

排名純屬我個人意見同係SS既生態觀察
暫時仍是以 純色隊+攻奪組合為主流
防禦角除了黑胡子外 大部分攻擊力不足
希望未來更新會有更多強既防禦角

賽季38角色排名(0825前 )

不分類排名
紅髮(超傳奇)(勝率+5%)
黑胡子(超傳奇)(勝率+5%)
紅色CP0羅布路基(傳奇)(勝率+3%)
雷利(傳奇)(勝率+3%)
海道(傳奇)(勝率+1%)

超傳奇排名
紅髮
黑胡

傳奇排名
CP0
雷利
紅奪羅
薩波
海道

平民排名
艾斯
斯摩格
狙擊王

紅攻排名
CP0(傳奇)(傳奇角最強 搶走雷利風頭)
薩波(傳奇)(普攻S級霸道)
X多雷古(傳奇)(兩技破防 可剋海道 普攻垃圾)

紅防
黑胡子(超傳奇)
烏魯基(傳奇)(打不死的肉)

紅奪
羅(傳奇)
(沒有廢技 奪心可以風爭 防反可以混戰 缺點係沒有擊飛技 威脅綠艾斯奪寶王座)
蛇人路飛(平民)
(沒有廢技 奪旗回血 平民奪寶手)
不死鳥馬可(平民)
(打不死的煩膠)
PS。明哥其實已經弱了很多 在賽季38已經很少見

藍攻
紅髮(超傳奇)
斯摩格(平民)
(強拉 暈)
和之國索隆(沒有廢技)
和之國魯夫
(2技破防可剋黑胡子海道 普攻廢 放完技後存在感低
根性在大量燃燒效果的戰場效用下降)

藍防
麥哲倫(傳奇防禦角第一)
藤虎(放技後缺存在感 但很硬)
雷神(實力理應取代藤虎)
惡夢魯夫

藍奪
麗珠(一般)
(藍奪唯一可用 必定被超傳奇大媽取代)

綠攻
雷利(傳奇)
海道(傳奇)
(攻擊單調 技一霸道 愈來愈多破防角 飲酒後不能閃避 但可利用體質變相守點)

綠防
無個打得
新出超人有機會可用

綠奪
艾斯(平民角第一)
狙擊王(可樂)

非課金平民玩家
可以向以下角色入手
蛇人魯夫
海軍GL斯摩格
艾斯
和索隆
烏魯基
馬可
麗珠
狙擊王

以上每日戰鬥點數可換

狙擊王就係可樂角 較後期才能入手

細心留意
紅色角 攻防奪亦有可戰角色
藍色角 以防角比較強
綠色角 以奪寶手為強
顏色和職業有隱藏關係
五星咗綠卡二 感覺上有啲廢同埋似坦咗低攻版嘅綠路奇
炒左750石 好撚難抽呀
整多750粒就必有大媽啦
回下氣先 9月尾再戰
自膠 其實幾勁 畀人打可以接近無限dodges 係自己旗到畀人打又高減傷 如果再加埋係畀attacker打有成80%減傷 二技配埋綠路奇獎可以瘋狂回血加出技 係一二技距離有啲短同唔叫太痛之外 綠屬defender嚟講算係最top個果嚟
綠防原本無隻打得~咁哩隻可以入手來玩~
諗緊好冇掉1000石去抽
課長支持GOGOGO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞