紐約時報: 美國反隔離抗議 幕後涉及由中國特工推動

55 回覆
106 Like 4 Dislike
以彼之道
又係支共
美國學晒共匪嘅招式

共匪亡我之心不死
受外國勢力指示煽動顛覆國家
支那成日搞鳩美國,係咪唔駛還?
之前持槍示威果次?
如果美國疫情一直唔完,基本上,係

因為美國要靠支那防疫物資,根本唔可以反面
美國開始學到支共d野,係敵對勢力做既
雖然我認為美國公信力比支共高一萬倍
但最好公開支共滲透證據
比世人知道更多
「中國人的性情是總喜歡調和折中的,譬如你說,這屋子太暗,須在這裡開一個窗,大家一定不允許的。但如果你主張拆掉屋頂,他們就來調和,願意開窗了。」

自己國家無豬肉食, 好容易會暴動
但如果美國人連飯都無得食, 佢地就會慶幸而自豪
你話無都唔信啦
推唔郁
有鬼佬講 兩黨都諗緊點用武漢肺炎黎做政治籌碼 而冇諗住一齊解決問題 結果俾中共有位入
中國可能借鑒了俄羅斯的策略,一直試圖擴大美國的政治分歧。

連登仔仲係度話邊個黨唔好
睇黎美國已經正式當左冷戰咁看待
中國特工疑似採用過去俄羅斯網軍常用的手法,包括開設假的社群帳號、利用WhatsApp等加密通訊軟體散播訊息。而效果在Facebook上尤其顯著,因平台性質能快速吸引多人注意,特工只需將訊息推送給易受消息內容打動的美國民眾,訊息便會自行傳播。

========================
反送中個陣都大把呢D
由其係藍絲群組
今日先有新聞話美國有個反隔離傻鳩感染死左
由紐時報其實係好事
反侵報紙會係國家利益前題下一致對外
唔似有啲左膠為咗反侵而支持支那国
宜家去到Find and replace 咁撚懶
push
所以話呢
做文宣時對住班白左要有自信

要記住香港人比美國絕大多數白左優勝概係我地好撚清楚支那d仆街陰濕位
美國人還不清楚中國大陸的滲透,收買有多勵害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞