德國全國所有州要求民眾坐公交時戴口罩

101 回覆
31 Like 12 Dislike
德國新增超過2200宗新型肺炎確診病例,數字連續第二日上升,累計超過14萬5000人染病,再多281人死亡,至今4800多人不治。

全國16個聯邦州先後頒布命令,要求民眾乘坐公共交通時,必須戴口罩,部分州會向違反口罩令的民眾處以罰款,亦有很多州要求民眾在室內購物環境必須戴口罩。

另一方面,德國疫苗研究所首度批准一款疫苗進入臨床試驗階段,第一階段將會大約200位健康的志願者接受接種,測試疫苗的安全性。

疫情下,不少民眾外出時已經戴口罩。(路透社)

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1522182-20200423.htm
WHO:邊有用架
搞咗咁耐先唔聽支衞老點
咩公交啊
乜撚野公交?
口交乳交手交腳交都聽過
公交即係點扑野法?
公然交配
呢啲字眼毒果自己都會用

隔牆有耳:
「返政總唔搭公交」 羅致光22日冇戴罩 - 李八方

https://hk.appledaily.com/local/20200217/FSLPVII77ZVF7T2PMB3ZR2IJSY/
賀芬咸老細搞啲疫苗?
5個人巳經有2個冇戴
好人好姐 行得正企得正洗乜戴口罩
利:我自認唔係
我喺香港真係未聽過人叫公交,鄰國就會講「公交车」
縮寫唔係問題,但變到詞不達意不倫不類就好難睇
youtuxe: 唔跟who 指引,fake news
公交
右邊more
係咪唔識有個term叫公車?
公你老母交
取消訂閱了 垃圾
公車台灣用,公交中國用
人哋屌係一回事。邊個term有問題啲唔撚識睇?
仲話無問題
美國早一個月要人帶口罩
就唔洗搞成依家咁啦
Youtube: 唔跟WHO!Fake News! 直接Block!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞