[行動po 幫推]五一勞動節重光行動 各區開花 手足歸位

16 回覆
5 Like 13 Dislike

手足,重拾精神,番嚟開波!

抗爭,唔只係得把口,要有實際行動
因此眾admin決定於五月一日展開第一次行動
“重光行動” ---重現我哋香港人對抗極權嘅精神

(順便睇埋pin message,行動地點已改)

我預早一定有人會吹奏今次行動有鬼
一定係對家放流料諗住將我哋一網打盡
手足,我希望你可以聽我講
如果我哋再繼續捉鬼,相信日後所有活動都係popo搞,諗住一次過咬曬班勇武
長遠咁落去,我哋依場革命只會繼續分裂落去, 而對家就能夠達到止暴制亂嘅效果
因此我想各位手足可以相信我哋今次嘅行動,延續我哋不屈/頑強嘅精神

講番今次嘅目標
我哋要以開花嘅形式,於各位進行一系列嘅街頭抗爭
包括於各區嘅交通要點設置路陣,癱瘓五一勞動節期間嘅交通運輸
裝修國企/親共立場旗下嘅商鋪
視乎情況,考慮快閃定陣地

P.S: 打錯字 *金鐘

#是你們教會我和平抗爭是沒有用的

https://t.me/lightagain
各位,我哋明白今次依場行動係好唐突
首先,我直接講咗行動中要做啲咩
其次,直接宣佈在會喺邊區展開行動
並多次出現錯字
甚至將金"鐘"寫成"鍾",被淪為笑話
所以我哋一眾admin喺到同各位手足道歉
請原諒我哋嘅疏忽🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️

講番正題,點解今次我哋會搞依場行動
我發現香港人大多依然未察覺中共已經抻出魔手,試圖將香港收歸於其邪惡嘅根子底之下,將香港轉變成第二個新疆

港共政府重推二十三條,又豁免咗中聯辦受二十二條嘅局限,同時繼續縱容黑警濫暴及濫權嘅行為
一國兩制,自由民權嘅香港法治社會
已經自狼英及淋病嘅統治下受到破壞
喺反送中開始後更想透過高壓手段去抑壓我哋嘅反抗運動
和平抗爭我哋試過,制度內抗爭我哋又試過,但極權依在
特首高官唔理市民訴求,中共一句釋法就能夠DQ我哋選出嚟嘅立法會議員
問吓自己,你,仲忍受到如今嘅局面嗎?

我明白有手足一直等緊場大型抗爭
就好似612咁樣,勇武同和理非一同進場反抗
但係我哋越拖一日,港共政府就越容易搵到方法對付我哋嘅手足,幾日前廣源邨嘅爆門拘捕及懷疑不人道審問手足事件
就係一個活生生,港共政府對我哋進行清算及警暴濫用權力嘅例子
請問手足,你,仲想等耐啲,等一場大型開花嗎?

我哋明白依個moment先嚟宣佈吹雞係好唐突,但係睇完上面段文,我希望各位可以明白我哋已經再冇多餘嘅退路,革命之火唔能夠永續於世
我哋要襯團火仲未熄,對家仲未完全控制到我哋,未至於溫水煮蛙到熟透之際
我哋要靠我哋嘅力量,去對抗依個極權政府

手足,煲底見!

#五月一 #不見不散
回應番其他手足對我哋嘅睇法:

1. 稱呼狗做popo:
首先呢手足,前線點會冇人稱呼狗做popo?
起碼我喺依咁多個月
喺前線都唔知嗌過幾多次狗做popo啦🤷‍♂️
同時我喺篇文到都用過黑警去稱呼狗啦
唔通單憑依啲,就可以判斷我係藍絲?

2. 稱呼大陸企業發及 “止暴制亂”
唉我真係唔知應該點答好...我一直都用國企稱呼大陸嘅企業㗎🤷‍♂️
至於止暴制亂...依個唔係popo一直做緊嘅嘢咩? 如果單憑以上論點就話我係藍絲嘅話,我一早就塔曬你哋番差館啦😂

唉,其實呢,搞依場行動就預早會比啲手足批鬥我哋係鬼,不過諗深一層,咁樣做同1.1遊行裝修嘅被以為係鬼嘅手足,手法上有咩分別?
記住,我哋依家係搞革命,唔係捉鬼
我哋嘅槍口係要一致對外,唔係手足

另外,我明白今次嘅行動係嚟得太突然
好多方面都未做好準備
因此我哋會盡快派出一位admin同其他channel嘅持有人商討行動細節
同聯合宣佈,以吸引更多手足參與行動

最後,我哋一眾admin係第一次做搞手
好多方面未做到最好
希望各位手足見諒,我哋會盡快公佈其他模糊嘅地方

Sorry for
低質文宣🙇‍♂️🙇‍♂️🙇‍♂️
致香港人:
各位手足,同路人
港共政府一直以來嘅壓迫,你還承受到嗎?
警暴濫權,官黑勾結,你還繼續虛作無聲嗎?
諗反上年我哋一齊對抗極權嘅日子
每星期上街抗爭,誓要為香港爭取民主自由,為已經犧牲咗嘅手足尋求公義
10個月過去了,你 仲有當初嘅熱誠嗎?

近日,港共政府再次就基本法第二十二條
豁免咗中共,唔能夠對我哋直接赤化嘅局限
令到一國一制嘅來臨,已經成為唾手可得嘅事實
同時警暴問題依然未獲解決,並“光明正大”地知法犯法
當下港共政府越對我哋施壓,我哋就越要反抗
我哋要重拾當初嘅意志
一同對抗野蠻/唔講理嘅港共政府

人哋嘅革命係用血汗換返尼
我哋嘅革命就只係嗌口號,唱歌,幫襯黃店
對家就繼續對我哋施壓,若果唔直接對抗依個極權,我哋最後只會溫水煮娃
被迫淪為獨裁者嘅玩物
記住, 23條係我哋嘅endgame
我哋要反抗,唔理你你勇武,和理非,咩都好
我哋依家處於一場戰爭中
我哋要打贏敵人,唔理代價會點
我哋必需要盡全力將赫人嘅港共政權擊退
因為,我哋係香港人!
全民健身
Push
推推推
Push
拉 宣傳不足

手足,重拾精神,番嚟開波!

抗爭,唔只係得把口,要有實際行動
因此眾admin決定於五月一日展開第一次行動
“重光行動” ---重現我哋香港人對抗極權嘅精神

(順便睇埋pin message,行動地點已改)

我預早一定有人會吹奏今次行動有鬼
一定係對家放流料諗住將我哋一網打盡
手足,我希望你可以聽我講
如果我哋再繼續捉鬼,相信日後所有活動都係popo搞,諗住一次過咬曬班勇武
長遠咁落去,我哋依場革命只會繼續分裂落去, 而對家就能夠達到止暴制亂嘅效果
因此我想各位手足可以相信我哋今次嘅行動,延續我哋不屈/頑強嘅精神

講番今次嘅目標
我哋要以開花嘅形式,於各位進行一系列嘅街頭抗爭
包括於各區嘅交通要點設置路陣,癱瘓五一勞動節期間嘅交通運輸
裝修國企/親共立場旗下嘅商鋪
視乎情況,考慮快閃定陣地

P.S: 打錯字 *金鐘

#是你們教會我和平抗爭是沒有用的

https://t.me/lightagain

poly之後大家都知道任何情況都唔可以再打陣地,但而家仲吹陣地
唔想又輸幾票
麻煩樓主借一借個位
各區要人- dse散場派選民登記表(已簡約整合)
https://lih.kg/1984588
又想手足送死?
咁預告同送頭有咩分別
問左重光行動admin有冇諗過目的,效益同代價

佢咁答:
我知個代價係好多手足會因此畀狗咬
但係我哋再咩都唔做
對家就會直接對我哋有所行動㗎喇

根本就係為吹雞而吹雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞