其實有冇人收到過HKU mech offer?

45 回覆
0 Like 7 Dislike
小弟2月in 到依家都冇,係咪收得
做咩咁傻豬揀ME唔揀EE
仲讀hku mech

機械工程,自毀前程
少時讀mechan,中年揸貨van
與其讀機械,不如考多屆

讀其他科好過讀mech,若果真心想讀,請揀ust/polyu mech
想搭單問吓
UST HKU 定 Poly既 mechan好d(可唔可以幫手排下次序)
因為暫時收到UST 同 Poly offer
UST俾左錢
但Poly未俾錢
諗緊俾唔俾戈5000好
Mech嚟講三間都差唔多,都係屎

想hea就去hku,想chur就ust,想實際啲就poly
出到嚟做嘢,UST會有優勢啲?
易啲轉行
hku出到嚟職場係咪比另外兩間輸蝕?
因為屋企人想我讀hku,自己都係想讀hku多啲
但見到網上嘅人大多數都係話讀UST同poly好d
Mech畢業喺香港九成都係做bs仔喺做bs方面,呢三間u嘅mech其實無咩分別

讀hku mech嘅好處係易啲用hku個名轉行,脫離工程地獄,加上讀嘅時候好輕鬆,一啲都唔chur
首先你要收到hku offer
再者你先可以揀
如果都係做bs,hku mech定poly bse好d?
https://t.me/joinchat/J4LAlxqyq-149Ss8rMPgsw
請讀mech既大家務必要入tg叫春谷吹下水
入邊成班工程學生都冇offer
如果有心做bse緊係讀bse啦讀hku mech係為咗可以轉行咋
Poly mech offer 已袋
如果樓主想practical啲就唔好揀hku,讀theory 讀到你傻
HKU Space 想清算手足? 大家一齊 email 表揚手足
https://lih.kg/1985691
好撚多數計吖!!!!
不要再說了今個sem畀3402, 3408, 3418輪姦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞