又到公開試季節,我都分享下當年Retake經歷

60 回覆
13 Like 21 Dislike
UE得個E點請?
照你咁講,非三大都唔係大學生 咪撚on9啦

同埋我個master,唔係為讀而讀,亦都冇諗過洗底。Aco我自己減人工入去做,我想work-life balance。
中文應該取代英文喺香港嘅主導地位
其實你有無諗過比你上司(EO個啲)或同事(中五畢業個啲)知道你HKU master做ACO有咩感受?坦白講,我係DSE考生的話一定唔讀BU Sociology,重要樓上話有另外一個同類

唔係讀乞食科乞食,係自己始終放不下所謂AL光環
咪一樣咁做野會有咩感受?定係你番工成日比人笑慣,覺得全世界人睇你唔起,就以為其他人都係一樣?
我由retake,讀sociology,再讀master,都係按自己心意而行。

反而如果當年我冇retake,走去讀咩ive工程,我諗我而家就真係後悔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞