Foodpanda 步兵/車手/單車手 (38)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
新仔爬下文先問問題啦
個撚個申手黨
幾錢一單都要問
接單率9成都要問
西熊tg咪寫撚曬
講個秘密你班新仔聽啦,頭10單(當$30一單)要做義工架

By犯賤貝兒:
成班友爬文都未識
有咩唔明睇完Roadrunner>支援
先再問
為保生計
請各位不推文回覆
多謝合作

By 我咩都唔識架:
諗住入行嘅巴絲唔好以為好好賺
搵得多嘅人只係少數
除時最低工資都冇

閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送左幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多

想入行嘅三思下係咪值得入行
珍惜光陰 勿做閪熊

閪熊新手問題整合(By:一組嘅楠木巴)
For懶得睇教學片同常見問題嘅6仔朋友們,以後唔會再答呢度有嘅問題
A)開工篇
1.開工前打卡
打卡地圖更開始前30分鐘先睇到,會有藍圈顯示咩範圍先打到卡。
2.接單
當好彩系統俾單你嘅時候記住1分鐘內接受,唔係就自動當你拒絕+放你半個鐘break。
3.攞野食
攞完禁已取餐。唔好攞漏野/錯單,
唔係嘅話另一個熊貓手足真係多得你唔少。
4.去客到
app個pin有時會錯,自己對google map穩陣d。
5.完單
建議落返街信號好個時先禁已送達,費時搭lift個時俾系統派單接唔到被逼放break。
6.分單
有時太多野攞唔到可以問耳筒分單搵多個熊貓幫手攞。
7.轉單
步兵多過1km/自己有其他原因可以叫耳筒轉走張單,佢理唔理你另一回事。

B)錢銀篇
1.出糧
每張單固定人工,區區唔同。糧每兩個禮拜三出一次,同埋第一次出糧會扣義工裝備費。
2.COD
有時攞完野食會提你問客收返錢(COD),記住要收。app錢包個度唔係你人工,係COD條數,每個禮拜一會email叫你還錢。過數/轉數快備註自己id cap低tg返俾閪熊之後一兩日cherry會幫你扣返。
3.20蚊地獄
接單率太低(拒絕太多)會變每張單得30(車手)/20(步兵)蚊。

C)系統篇
1.冇單
閪熊系統可以係你與某人同一更同一位置等單
人地送左幾轉你都可能冇單
罰企情況追post都見到好多 (By 我咩都唔識架)
2.攞更
6仔星期一夜晚9點自己去rooster攞下星期更
3.自己id
Roadrunner>Rooster>My Profile
4.做埋其他區
(雖然而家好似可以攞曬全部區嘅更)
http://bit.ly/AdditionalAreasSpecialShifts
5.仲有問題?
Roadrunner>幫助>常見問題

所有新仔同我睇哂佢先開工
必踢餐廳

南記
譚仔
沙嗲王
茶木
韓家
十二味(呢間屌佢老母仲慢過譚仔)
太興
稻香(呢間正仆街,去到先至慢慢印單,再慢慢寫單&慢慢炒)
湯加
PHD
Shake snack(次次都係去到先印單)
喜茶
NeNe chicken
桂花小幸
敏華
櫻花樹下
紅磡川味香(老闆打人)
今日先孖完 屌你個閪
邊有咁好死俾你孖 孖得都係閪到唔like
孖單冇好嘢
今日先比佢玩完
孖單第二單1.1km 唔撚轉走
耳筒唔合作就同佢玩大佢
反正我雙開有單送緊驚你老母臭閪
有冇巴打知佢而家點
唔合作咪送完其他再送佢囉
奉旨送你咩
熊貓行山義工
人地袋張張35+起跳仲要實際距離6~800m
垃圾閪熊1k得30蚊
俾住係你都知應該點揀
lm
入黎就係為左睇$20地獄
冇我走了
點解你咁多袋
冇響過咁濟
加多間35座車仔麵,35分鐘出一碗面
10小20
今日太多閪單
一係過1km
一係要等30分鐘pizza
cs又耐轉單 DLLM
mk tst先有單㗎
荃灣區: (上面大集團有就唔重覆)
Eurogogo
韓正屋(大銀碼單30 mins up)
The point pizza
cossi
大戶屋
上海popo(熊單好慢,但袋單又好快手)
翠河(茶記黎講算慢)
樓下(做自己單先再派你)
銀龍(同上)
羅麥記

Mk:
飲茶 YumCha (朗豪坊)
添好運
Bake and grill
KLB
35座車仔麵
CWB Mother Of Pizzas
30分鐘一份pizza
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞