【突發】攬炒團隊 武漢肺炎動畫 上線啦!

1846 回覆
2946 Like 26 Dislike
【突發】攬炒團隊 武漢肺炎動畫 上線啦!

攬炒團隊無因為武漢肺炎而休息,反而同專業動畫師合作,籌備咗武肺動畫打國際線!

https://www.youtube.com/watch?v=TqJpJMeV88E

最近 英美法、東南亞都清醒地將矛頭指向中国,香港人唔可以放過依個全球覺醒機會。

希望大家做齊 CLS ,推段動畫同我地個tweet上 youtube、twitter、fb、IG嘅trending!

我知道好多人未follow 攬炒團隊嘅social media,有心唔怕遲,全球反攻就靠每人行多一小步達成。

(我地仲同義工翻譯咗多國語言,一click setting就有)

拜託大家幫我地youtube衝上50萬view數大關!上到 trending 嘅話,分分鐘多人睇過傳統登報!

攬炒團隊(Fight for Freedom. Stand with Hong Kong.) Social Media:
Youtube
youtube.com/standwithhk

Twitter
twitter.com/Stand_with_HK

Facebook
facebook.com/standwithhk/

Instagram
instagram.com/standwithhk_

Telegram
https://t.me/StirFryChannel
(TG 周不時會有獨家post)

武肺動畫文宣 Q&A:

Q1: 段片籌備咗幾耐?點先整到?

由idea 萌芽,到度橋、寫script、畫storyboard、分鏡、作畫、配音、加sound effect、翻譯 用咗1個月左右

Q2: 點解用coronavirus,而唔係wuhan virus?

我地團隊都認同wuhan virus依個term。
不過,為求易入國際觀眾口,繼而做大啲個餅,我地揀咗相對中立字眼,方便引導佢地思考係邊個國家搞到全球水深火熱 同WHO 有幾無能。

中国武漢肺炎是中国不可分離的一部分。

Q3: 會唔會有其他短片?

其實由舊年7月到而家,我地整咗好多短片打國際線,miss咗可以上youtube 煲返同CLS。

視乎今次武肺片反應熱唔熱烈,我地會決定開唔開新系列動畫文宣!歡迎拋磚、提議唔同主題俾我地參考下。

Q4: CLS,你地youtube、TG、IG 咁少followers既,點做野嫁?

由10/6團隊成立到而家,我地都未停過呀。大大力懲罰我地,follow晒佢啦一係。

Q5: 有無野想同大家講?

中共真係好驚攬炒,依幾日不斷喺本土戰線批評攬炒戰略,亦樂於睇到有手足將陳浩天同我用力煲嘅 「取消美港關係法」整合做 國際攬炒論述。

當中共視第22條如無物,仲講乜野一国兩制、永續基本法。

攬炒中共將會成功,手足一齊努力。

支持攬炒巴
攬炒巴!
乜都唔理,見到你就推
Pishhhhh
Pishhhhh
Push
Pishhhhh
Push
推左先
即推 推左再睇
Push
Pishhhhh
Pishhhhh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞