[VIU TV]打天下 4月13日 首播 2130-2230 (6)

1001 回覆
43 Like 2 Dislike
正呀
特登上yt搵返全接觸空手道大賽啲片睇,會發覺劇入面啲打戲幾真實
老豆啲戲好浮誇/舞台劇
我屌個個話唔好睇
好睇過tvb已經贏啦
AV果段引左幾多師奶阿叔噱頭
你估美劇韓劇日劇 唔講經驗 資金已經差好多啦
片尾好似有幕老豆俾人群毆,又有類似父子情嘅戲,可能想俾個仔多啲性格描述同心理成長?希望可以連到主線發展
呢啲先引到中年人笑
條友幾有喜感,第二集踢腿
睇左3集幾好睇呀
最小有千嬉年前 TVB 水準
ViuTV 2130-2230 打天下 資料整合

- 主要演員 -
歐錦棠 飾 馬剛正 ig @stephen_au_stephen
文頌嫻 飾 莫可麗 ig @annie_manchunghan
談善言 飾 莊惠 ig @tamsyin
江𤒹生 飾 關志浩 ig @_kisang_
王頌茵 飾 何善善 ig @k_thyy
張建聲 飾 武田國全 ig @justin311

- 特邀演員 -
倉田保昭 飾 武田寬
魔裟斗 飾 鐵炮英二 ig @masato.official

1.《打天下》主題曲
《千億個或許》完整版
作曲:江𤒹生
填詞:Oscar
編曲:Hilson.C@Take a Break Music
主唱:江𤒹生 aka 打天下嘅關志浩

https://www.instagram.com/tv/B_CUyF7g9IT/?igshid=11n8g9857jexk

****主題曲遲啲會有mv
Source from AK fc @ansonkeverything

2. 拍攝場景 持續更新

香港篇

- 麵包店 -

TOOLSS

網址: https://s.openrice.com/QrbS0bPm600~d8pUmWr9N
地址: 石硤尾偉智街38號福田大廈地舖
電話: 39545135

- 餐廳 -

伙食工業

網址: https://s.openrice.com/QrbS0QuC200~dmPyZyhvO
地址: 火炭坳背灣街57-59號利達工業中心地下3號舖 (正門入口-火炭路)
電話: 35860863

沖繩篇

松山公園 Matsuyama Park
900-0032 沖繩縣 那霸市 松山1-17-1

讀谷村座喜味城跡 Zakimi Castle Ruins [世界遺產]
904-0301 沖繩縣 中頭郡讀谷村 708-6 Zakimi

具志川城跡 Gushikawa Castle
901-0354喜屋武1730-1

......持續更新中
多謝各位揾到料嘅巴絲提供資訊
請繼續支持ViuTV收皮啦cctvb
#237 - 可以嘅話麻煩樓主置頂+開新po放上#1
我更新咗個整合 你可以睇睇
有香港同沖繩嘅景點
絲打好有心
個樣又幾似小新
miss左呢集整返先

呢套之後係未播林保怡嗰套?
屌,我都係
唔係
又播返韓劇?
sorry應該係 5月開始
食得霄夜多
林保怡嗰套睇簡介好似唔好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞