一人一個睇戲睇到喊嘅moment

1001 回覆
358 Like 17 Dislike

穿越時空的少女,呢幕開始喊到去結尾
呢個同千尋走出隧道嗰幕
嗰一剎捉唔實就永遠放手

真人電影就返校最後嗰幕,有啲人消失咗就永遠見唔返
連遺書都送唔到返去畀親人
同埋逆權公民老豆喺河邊問阿仔點解唔肯走
呢套戲我記得我第一次睇呢個scene係喺youtube啲影評
睇咗呢分幾鐘已經眼濕
之後特登搵套戲睇返
又喊多次覺得自己好多嘢積埋積埋 好想好似matt咁樣喊出嚟
ps matt damon好撚型
我自從五年級睇左 喊到完戲都未喊完 就自行將呢套戲禁左啦
近期睇 jojo rabbit發現阿媽比人吊死個幕
要配最後晚餐
睇書睇戲相喊

因為自己成長左,所以要同快樂嘅童年講再見。真係睇一次喊一次
反而後段好少擺焦點係女主到係覺得男好無奈 事實上佢揀既選擇係最好 但個種果斷
你係咪好細個
冇事嗎青?
li套叫咩名?
The Big Bang theory
Netflix有
你試想像佢最後揀另一個選擇 相信你都唔會記得套戲
等希達搵番佢地

嗰陣睇west end version喊到隔離個鬼佬問我有冇事
因為佢意外前同後嘅落差實在太大,同埋佢原本都係幾驕傲(in a good way) cause 佢有好嘅工作同女朋友,但係個意外係took everything away from him. 工又翻唔到,條女同左自己兄弟一齊,下半身癱瘓一世坐輪椅
即使同emilia 一齊好開心,但係都彌補唔到佢嘅心理落差,得別係佢地cant even have sex... 個一幕睇得出佢真係頂唔順自幾咁「廢」
所以最後都選擇安樂死
...搵返隻手指定個頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞