松鼠狗被同伴史納莎咬頸死 女狗主被指草菅狗命

23 回覆
6 Like 7 Dislike

西貢昨日(13日)發生狗咬狗事件,涉事兩狗更是同伴,為同一狗主所養,結果被咬的松鼠狗懷疑在被咬和被狗主情急抽繩「吊頸」下不治。整個過程被現場人士拍下,據悉拍片者已於今日(14日)凌晨報案。

網上片段顯示,一名女狗主在男伴陪同下帶同3條狗散步,女狗主拖着一隻黑色史納莎和一隻白色松鼠狗,男伴則拖着另一條啡色狗隻。據悉女狗主期間和路過的另一名遛狗人士口角,分別拿出手機互拍對方,當時涉事女狗主拖着的史納莎已不斷狂吠,之後更突然攻擊同伴松鼠狗,咬住其頸部不放。

片段所見,女狗主似乎無法控制情況,多次抽狗繩、甚至踢向涉事兩條狗,希望將牠們分開但無法成功,更一度令松鼠狗被狗繩「吊頸」。據悉現場其他遛狗人士驚慌失措,亦有人指摘女狗主虐畜,最後女狗主徒手將兩狗分開,但松鼠狗已躺在地上奄奄一息。女狗主隨即將松鼠狗抱起,但她和男伴都沒有理會現場其他遛狗人士呼籲他們盡快帶兩狗往獸醫就診的要求,慢步離開現場。據報兩人事後有帶兩狗看獸醫,松鼠狗證實不治,史納莎也須人道毀滅。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200414/mobile/bkn-20200414082123015-0414_00822_001.html
藍絲養狗狗咬狗
唔係比個八婆吊死咩?
應該咬完個陣未死
貴婦黎
愛狗撚全面進場
冇錯
隻狗係俾個女人勒死
個女人又要養狗又冇愛心 , 一黎唔識教狗由得佢周圍亂咬
二黎勒死另一隻狗都完全覺得唔係自己問題
點解要人道毀滅
果隻好似係黑poodle
講句老實話
明知寵物都有機會中肺炎 仲帶隻狗出街放
e d撚樣都正仆街黎架啦 屌佢老母
根本個女人養狗只係當玩具 , 冇當過寵物有生命
唔鐘意就由得佢去死
被咬隻狗可以直接勒佢條頸
亂咬隻狗拎去人道毀滅
就好似玩具咁玩厭左就粗暴對待
好彩唔係衝出黎咬死其他人D狗
依D仆街實唔會認數
根整係比佢勒死
仲要大無私樣話自己決定要人道毁搣狗狗

我覺得根本係佢亂咁撚用狗帶搞到松鼠狗窒息而隻史納莎咬唔係主因

我都覺係吊頸個下死
總之係唔識教狗養狗啦

肯定由細到大 縱壞晒 冇任何紀律訓練
行為問題又唔搵人睇下
真係養狗要攞牌
屋企兩隻唐狗打架,咬實對方唔放。

我會扯起佢兩隻後腳,隻狗就會自然鬆口,萬試萬靈。

其他品種唔知有冇用。
可唔可以送個支那大媽老婦人去不人道毁滅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞