[失業]Uber Eats步兵攻略 (4)

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
雖然唔係做ubereat,但日日三餐幾乎ubereat,想了解下你地prefer客畀現金定credit card? 同埋你地通常收幾多tips? $20對你哋嚟講係多定少?
個人覺得俾Credit Card會較好
近30單得2單有tips,$3 & $10,你俾$20 Tips想瘋狂送俾你
想了解你哋辛酸,睇下畀幾多tips都畀人負皮咗

負皮嗰位 抵你一世做步兵啊
負皮呢 係佢送完個陣就可以負 可能你地址閪
tips就要過一陣先會show出黎
你現金比tips實正皮你
我係指依度我每一個留言都畀人負皮咗
不過我次次都畀現金$10以上tips,見你哋幾辛酸。
http://hkubereats.com/walkertransport/

同埋claim完會比多$5當回程(好似係)
應該係太多人apply
袋最少要等2個月先有簡介會
閪熊簡介會難撳過演唱會飛
屌tst落雨都冇單
係去到餐廳
定去餐廳拎埋野食
先禁送
我係拎埋野食先
用人推薦係註冊完一個月做夠30單之有錢拎? 好似過撚左
其實數額無分别,卡唔會扣手續費,現金同卡都係淨袋。分别在於有人鐘意睇賬單對賬睇收入嘅,用卡俾佢就有紀錄;有人覺得現金多菌;有人鐘意即刻袋嘅、不留痕嘅(税務考慮,但收小費收到報税就肯定係好出色嘅外賣仔)就俾現金。

通常應該唔多小費我估,因為無乜同個客交流,叫ubereats唔叫另外兩間可能係咁岩有優惠,有優惠又俾返小費咁個客不如叫間平嘅

$20係多定少,我唔直接答你,用例子答:取餐送餐加距離打八折就係實收,簡單啲講,由餐廳去你度(行車距離1.5km大約$27, 2km 大約$28, 2.5km大約$30,3km大約$32) 未計任務費 (以上為步兵數字,車手應該更高)

利申窮L, 叫過ubereats幾次每次都係比$5小費
收到地扯後可以點樣踢單
你講係拎左餐未?
點解一路話我銀行帳戶無效....明明填岩哂。客服又無人聽
拎左,上堅道,羅拔臣道兩大袋點搞
Walker根本搞唔掂
拎左踢 會扣錢 未拎 踢1張無事
直接匯款,但戶口收唔到錢,點解
其實咩係現金單?
收現金嘅單
個客直接比錢你找數
宜家都未收到? 我試過星期二16點都收唔到錢
搵cs 星期三先匯比我 但星期四先收到

有個問題

點解我今日做咗$113.87

但佢最後目前餘額係$23.87

搞咩求解釋
我直接收咗錢唔洗俾返間舖💀?
現金單收嘅現金扣咗你啲收入抵銷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞