StockX / Farfetch 買鞋問題

26 回覆
1 Like 2 Dislike
https://stockx.com/puma-rs-x-toys-white

https://www.farfetch.com/hk/shopping/men/puma-rs-x-toys-sneakers-item-14147270.aspx?storeid=11218

想買上面對鞋,但係香港已經冇晒碼,唯有上外國網買
StockX連運費只係$900度,但Farfetch連運費要大約$2200
所以想問下點解2個網價錢上差咁遠?
因為唔係成日上外國網買野,應該係邊個網比較好?
Thanks
Farfetch不嬲都貴
咁上面StockX條Link係咪應該唔會係假貨?
唔一定
stockx都好多假嘢
佢哋所謂嘅check鞋係求其望兩眼就算

利申買過假嘢
Farfetch公司經營

正常價勁貴 甚至貴幾倍

Stockx係直接由賣家手上面買返嚟

所以咪直接市場價
咁係咪即係直接係Farfetch買會比較穩陣?
StockX 穩陣啲
Farfetch個價買多對唔好
何況stockx如果係假佢有得return
as long as你唔剪走個tag都仲有得搞
岩岩搵到Flight Club都有Size 大約$1200
呢個網又信唔信得過?
https://www.flightclub.com/rs-x-toys-white-blue-risk-red-806463

岩岩先買左對
Flight club 好岀名 不過都有賣過假嘢 其實咩resell嘅鋪頭都一定會賣過假嘢 所以分別唔大
你買咩? 900$HKD嘅唔洗咁擔心 如果唔係啲咩hype嘢喺邊買都差唔多
想買條link對Puma RS-X Toys
StockX大約$900
Flight Club大約$1200
呢2間邊間冇咁易買到假?
goat
原來Goat都有Size喎
呢個網對比起上面幾個網最可信?
但點解見到有d Size係No Box?
其實全部都有機會假架啦 最好買完返黎自己識分真假,同埋搵啲可以 Guarantee 你點都退到貨既
Stock x 就出哂名 你買到假野佢都會死拗件貨係真既 之後搞你好耐 自己上YouTube 求其serch 都搵到一大堆例子
Puma應該唔會假掛,宜家都唔興
goat 嚴謹好多 會要求你寫埋個盒有無爛 影埋鞋相果啲
係鬼 同StockX一鳩樣 加上佢宜家打入大陸巿場 仲大機會收到啲支那貨
StockX都濕鳩但起碼你有得屌佢
不過樓主對鞋冇乜特別 其實分別唔大
Goat 買最好
唔該晒
好似好多人都話Goat買最好
但Flight Club評價又好似OK
flight club 個歷史耐d
個人感覺好d
Flight club始終係實體舖 又出名 不過食水好撚深
但係其實而家Goat都係 Flight Club的
Hadnus 呢間野信唔信得過?

對鞋係stockx買,想問下真定假? 個尾位好似怪怪地
Goat唔係好啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞