進擊的巨人 128 (英文)

33 回覆
5 Like 2 Dislike
又要等一個月
最後一頁好癲
山姆冇乜印象,但達滋不嬲係個廢材,唔適合做軍人,佢應該冇諗過會開鎗,結果兩個人被柯尼兩槍爆頭死。

去到呢度已經對左唔左膠冇乜興趣,而係正義同邪惡條線已經切底被模糊化。企係唔同立場就要做出完全既決澤。主角團由絕對既正義被拉落神枱,變成對柏拉迪島絕對既邪惡,阿爾敏兩個被朋友屌到冇聲出,最後用爆頭收結。好撚痴線
兩條友啲戲好撚屎
咁睇落去如果諫山唔夾硬黎都好難happy ending
唔單止會死人,仲要帶住後悔既心情咁死
點解覺得會有happy ending
成套野慘到爆,由第一集要而家有對白既角色死左超過八成以上,係爭最後一戰睇下會死多幾個主要角色。死淨番3個左右我已經當係happy ending
作者之前指出達茲的懦弱同膽小,呼應返佢今集在引爆炸彈上的猶豫,如果換另一人處理炸彈,應該一早就引爆同開槍,阿明同柯尼話唔定早就死左
由一開始俾鎧巨女巨係咁殺自己隊友
到今日要同鎧巨女巨一齊殺返隊友轉頭
全部仲未好似萊納咁精神分裂都算係咁
認同
吉克最後一次出現係邊
同艾倫係青梅竹馬個兩條仆街係最撚快背叛個兩個
而家連自己同伴都殺 我屌你老母啦
好貫徹每個人都揸住自己所謂既大道理/正義
係好嘔
但真係好真實
睇人拍出黎既劇都可能無咁深感受
睇完今集 我正係信一樣野
就係我對巨人結局好有信心
lm
幫艾倫接完頭之後唔見咗?
以為呢兩條友一早死咗
開打後隻車力冇出現過
明明係最早變嗰個

點為之 Happy Ending? 圍爐BBQ? 諫山 從94話開始已經話左無絕對正義,和絕對邪惡。所以都係相對而言。
呢個就係重點。 之後劇情等住反轉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞