綠置居抽到51,有冇機

153 回覆
0 Like 20 Dislike
一房開放式呢d細單位賣唔賣得哂架
今日個位唔係靚
又開始有失業潮
有冇咁多人放間公屋出黎換間細單位
要知道今期居屋,綠表都有六成以上放棄
綠置居地點西單位細
仲要好多係居屋一齊申請
應該照計佢六成放棄都可以
呢批當居屋賣
都應該有唔少白表搶
但係咁多細單位點會受綠表歡迎
我屋企人都係咁諗,細嘅細過依家住嘅公屋
又要供樓,位又唔方便
排gm 18xxx 290呎係咪無機
點解今期咁少人討論
18xxx都幾肯定冇
不過上次係長沙灣
呢次個地點閪 經濟閪 都要開賣先知 我都驚
上次長沙灣,我排第三萬幾都有得揀百幾呎,不過太細揀唔落

唔知今次個盤閪啲,有無二百幾呎揀
我上次排萬幾 去到180任買
同你一樣冇要到
我今次排gm 60xx 都驚 我淨係想要290
您60xx都驚,咁我都係拎綠表買2手居屋算了
係呀 始終都要開賣先知 加油啦
單人好似得400個額 有都係最細
買青衣個盤真係要留意幾樣野
先唔講交通配套
第一,原本個位置係綠化帶改做住宅用途。
個綠化帶係用嚟緩衝貨櫃碼頭噪音影響附近住宅。
可以GOOGLE下藍澄灣嘅例子。
夜晚貨櫃碼頭嘅光害同埋噪音。
留意返座向,面向青衣路美景花園景觀比較好。
面向青鴻路露天停車場同露天貨倉環境係點自己諗。
第二,青衣IVE隔離新樓盤明翹匯都係差唔多時間落成
到時附近道路一定食唔起呢個位置嘅人口。
油站對開個迴旋處細到,我亦都深信到時巴士班次唔會配合到。
利申:廿幾年青衣人,巴士脫班問題咁多年都無解決過。
第三,樓盤間隔,睇完平面圖真係閪到無人有。
政府主動起開放式廚房納米樓,完全係吸引力。

btw,青衣真係幾好住,一個幾好嘅社區
好詳細
尾數45有冇機會揀到300幾呎
究竟揀樓個先後係點
152呎點住
真係唔明點解政府帶頭玩納米盤 一個人住既話住返公屋好撚過啦

除左照顧私樓納米盤 諗唔明呢個垃圾政府點解做每樣野都無遠見

我屋企兩個 有3xx尺 我一定會交返間公屋出來 位置已經唔諗

但係每次剩返堆180尺納米盤 叫人點買得落手

係人都寧願結婚落另一半名買私樓好過啦
排1900幾
大單位係咪唔駛諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞