有啲人好中意追究男/女朋友同ex之間既經歷

57 回覆
87 Like 17 Dislike
好明顯證明你無任何優點值得女人俾個處你
你又好似講得幾岩
如果唔係有過往既經歷
你又點知自己想要啲咩 咩人比較合適
你無食過蔥 點會知自己唔中意蔥?
自己觀念都戇柒鳩 好意思發狂

有SP既女仔 絕對好過N手女
https://lih.kg/1911041
辛苦你起我底
我仲寫左篇處女 你唔睇埋呀?
你講經歷,男女朋友一定有嘅經歷咪扑野,一定會引起處女膜之爭架喎
雙唔雙重標準呢樣野,道理講係咁講,但人嘅負面諗法同感情控制唔到架嘛⋯⋯如果感情係咁理性,成個感情台可以摺埋了。可能講完一大輪,係呀我知咁樣唔應該,但係我真係介意吖嘛。咁你仲可以講咩呢,唔通逼佢唔介意咩⋯⋯

我覺得介意冇問題,但我覺得最慘係又要介意又要唔肯分手,折磨對方又折磨自己
一齊之前已經可以問,既然介意咁咪唔好一齊
點解自己唔係處又要要求人地係 唔係就係隨便?但又要肯俾處?
處女膜問題一向好簡單
你自己係 咪可以要求人地係
我覺得你唔好咁激動先 每對情侶嘅case都唔一樣,以連登嚟講日日都有post講一齊咗先知/男或女方講大話,咁呢啲又點計呢。然後,其實冇人講過唔係處=隨便,你唔使起晒鋼喎,冷靜啲。

我只係想講,每個人都有自己思想,人地要介意你冇得強迫人改變,即使你覺得你幾有道理,佢幾唔合理。呢啲都係每對情侶自己調整架姐,外人講經講一萬次都冇用。
你望下嗰個人講乜先我係唔妥佢咁講嘢
講大話已經係唔健康既關係
既然對方唔係處會導致唔拍拖 咁個開始已經係錯左啦 點樣可以繼續走落去…
其實我本身只係想講嗰啲一齊左又追究返既人 姐係本身話接受,一齊左又唔想接受
你可唔可以唔好改名
所以呢個問題就case by case嘅
我都認同係處先有資格要求人係處,唔認同用處去衡量一個人嘅價值(可以個心唔舒服,但唔應該係用嚟攻擊對方貶低對方),只不過同時都明白人嘅感情就係咁唔受控同唔公平。所以遇到呢啲情況,我覺得係兩個人價值觀唔夾,分手好過 處控就搵個處,唔係處嘅就搵個覺得冇咩大不了好正常嘅人,因為呢個觀念係不可調和
咁你屌過第二條女 你第時老婆慘唔慘
佢覺得介意,就慘 我亦都會悔疚
但改變唔到嘅野 我能夠做就只係無條件安慰佢
係 我同意 好難會突然為對方改變到自己既價值觀 最好唔好拖 唔係只會浪費大家既時間同眼淚
唔係你諗咁簡單
慘得過A0但唔係處
點複雜法 想聽下
你唔好同我講你個處係俾人呃左
只會介意佢點散
雖然話唔用過去去judge現在
但往往死性不改ge人係多過洗心革面
得個知字 自己防備
唔係,你道理上啱嘅 無處無資格要求人有
不過講緊係 就算對方知,情感上係介意就介意
唔洗睇到 介意 兩隻字咁嚴重
咁你做乜話人隨便 你唔隨便?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞