歐佩克+會議推遲 沙特與俄羅斯緊張局勢升級 週一油價料將暴跌

104 回覆
24 Like 6 Dislike
睇到佢地分析好好笑
30$ 唔高啦, 當日俄話唔傾油價落到$40 已經出哂新聞 到沙特話增產先到30$
時間軸同新聞price in 嘅概念都未搞清
一個新聞,drop to zero
傻散係咁
我都係咁諗
咁美國入口油貴咗
對美國唔係有數咩?
加關稅 叫自己國民埋單
原來咁樣係會令俄沙驚左....

識嘢聽到會笑死
唔識嘢俾你嚇死

難怪你哋俾侵侵撚左咁耐
美國進口油佔美國能源需求2011年已經得番19% 2019未搵刑,其實你識既野係只限中學econ taxation?
不妨講下你既推論? 唔好講一兩句就講到睇透世事先
唔係開大就開細架啦,洗咩估呀,買定離手啦
加左關稅
進口油貴
俾你係美國人都買美國油
已經增產左
仲要需求再減
夾唔死美國自己都重傷
買果十萬八萬貨都咁崩緊

星期六日都放唔低個市
其實最好有24小時股市
沙佬俄佬訴求就係要求美國減產。老美減唔到產就用關稅拋人。無一致共識又點會傾得成。延遲開會擺明就係要老美諗清楚。

聽日一開市唔跌都偷笑。因為解決唔到根本問題。
我估星期四個會會再廷遲。因為呢個根本就係死局。睇下邊個頂唔順先
就算老美加關稅唔入沙俄油。如果中國印度日本會買。老美就走左入死胡同。所以最驚果個應該係侵侵。佢最後會希生油組
聽日應該會低開😭
俄:而家唔打殘美國頁岩油等幾時
侵侵咁趕開會係因為佢都知中國第2石油消耗國已經開始買沙俄油。如果印度日本又跟佢肯定仆街。所以最快會跪既應該係佢
加上中國都話會制做多d儲油設施加大原油做戰略儲備。幫沙俄幫到出面。你都咪話侵侵唔急。
咁點解你會覺得依個禮拜侵唔會跪?
估架咋。條件又係侵侵開既如果咁快跪咪好衰仔。加上而家中國先表態話買沙俄油姐。就算要起設施儲油都無咁快啦。所以我覺得星期四個會會再delay。反正而家未有共識之前都改變唔到d乜
如果侵侵真係跪。到時又會產生第2個問題。不過已經唔係油價問題。
其實沙特同俄佬係企係同一陣線。本身佢地都唔想打。但係侵侵就開始踩過界先會引發呢場戰爭姐。
頁岩油美國成本40蚊 我諗美國都應該願意減少少配合下
否則拖落去油價仲係咁低 個個應該收哂皮
其實俄佬根本想減 只不過沙特玩野
疫情係契基 短期內應該好快傾得成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞