有球會提議英超移師到中國完成餘下賽事

44 回覆
12 Like 6 Dislike
唔去支那當棄權
如果做球迷真係幾慘
又要反支那
但愛隊又要支那公司做贊助先有資金
又會想買件衫支持下
但係真係好柒
可能係最聯呢
agger, 最好去武漢踢,邊隊唔去就無資格拎英超
我提議黎香港踢
李城最靚
【Now Sports】挖苦?英超球會高層周四召開視像會議,據報當中竟有人建議赴中國完成餘下聯賽。

新型冠狀病毒先在中國武漢大爆發,英超球會高層周四召開視像會議,《太陽報》指竟有人建議把餘下聯賽移師中國舉行,其中一名參與會議的球會高層說:「這就是說不過去,是一個瘋狂的概想,我認為建議很快會被否決。」

根據該報指,建議者似乎屬開玩笑性質,即使中國政府數據顯示目前疫情已受控,假設英超代表都相信,亦沒有人願意在此刻遠征海外。

據悉,目前各隊的初步想法是在疫情略為好轉後,以閉門作賽形式完成聯賽,以免一旦取消球季將損失逾7億英鎊的轉播費。歐洲足協經過周三的視像會議後,宣佈所有國際賽至少推遲至9月份,歐聯和歐霸賽事繼續停賽,即6至8月是「空檔期」,似積極配合各地聯賽完成。

似係9upper
大球場塊爛地
Bj都話支那條數報細40倍
英超啲球會仲咁On9
利物浦來香港踢埋兩場拎英超冠軍,相信任何一個同場慶祝嘅香港利迷都會感到無上光榮!
應該係反對開季既講左句 :咁撚鐘意踢去支那踢囉
冥奧呀
好撚霸氣 , 王權😡
其實想踢埋佢有一個方法

依家全部職球員驗一次,睇吓有無人有,無中嘅全部隔離14日後開波,期間全部唔俾出去,即係放晒喺啲無菌禁閉營入面,除咗踢波就係隔離,每3日踢一場,無外來接觸應該唔會中
信政府,死蠢
呃尻你一次,傻仔重信第二次
白豬無得救
嘩咁下季變英格蘭超級支那病毒聯賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞