一拳超人 原作版 連出3集 好多信息量!!

315 回覆
35 Like 19 Dislike
水龍原作係而家先出場
所以就係one抄?
弱智就咪撚睇漫畫啦
邊個字眼同抄有關?
癡孖根 咁都可以有交嗌
屌啦媽 原作同重製都係One寫 重制放水龍出黎先 同而加原作補返水龍落去 抄乜春
原來水龍仲有個妹
點解d人咁鍾意衝出黎7, 重製出先就屈係抄
仲用原子黑精餓狼做例子, 冇眼睇
水龍依家係對住Neo Heros入面嘅人啫,可能真係打起怪人上嚟就會正經返呢

你如果讀緊中學或以上
真心suggest 你check下智商.....
你好似真係完完全全理解唔到咁
唔知你小學有冇玩過辯論隊
有就應該知道最低層辯論技巧就係人身攻擊
撇除你連小學生不如同用最低層次辯論技巧呢d低劣品味外
我驚你唔明, 因為呢個世界要照顧食開殘廢餐既少眾
所以我用多幾個例子
1.龍珠GT角色如果出現龍珠正傳, 你會唔會覺得好奇?
2.火影動畫版好多原創角色, 如果出現漫畫, 你會唔會覺得好奇?
3.以上兩套動畫都係官方授權, 如果出現1,2情況, 點會同抄扯上關係?
結論, 可能呢幾年好多人都藍絲化, 鍾意人用大陸果套口號式說話技巧, 只係得個表面, 實質完全係空洞同欠缺事例, 衷心希望你明白我想表達乜野, 因為我已好淺白
你連我個例子你都唔理解就話我問題....
仲有你唔認自己理解能力差就話人人身攻擊
你文化程度都有點低
另外 我真心唔知你講個2個例子
因為我兩個都冇睇
但你話原版出現重製版角色
而我知個角色一早知係原版作家寫出嚟
點解會覺得好奇
只係次序上有少少分別
我唔覺有咩問題

仲有 你要屈我係藍絲 ok 但恕我無知
想問咩係支那口號式說話技巧?
仲有邊句句子表現出空洞....
我都希望你表達能力唔好似你理解能力咁....
1. 你既類比論證有問題, 用原作同重製版都有既角色就應用水龍上面, 呢個比喻本身就已經係fail
2. 我用深入民心既例子, 龍珠, 火影作例子, 冇睇過唔緊要, 呢個世界都好多人係文盲
3. 口號式說話技巧, 即係講果陣誇大辭令, 但實質又欠缺證據支持, 例如, 芝麻人成日話勾結外國實力, 中國人權最好, 只係一味批評, 一味誇大, 有冇實質說服力, 有冇實質證據? 係冇
1.咁水龍唔係兩邊都有嘅角色?你唔明咩係時間線問題? 你自己查番原作同重製嘅黑精係咪同步出.....
2.所以你當冇睇過你所謂深入民心嘅作品就係文盲?
3.我邊句令你覺得可以證明到我係一個藍絲?
你個鑽空子又點呀,肯道歉未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞