教育路嘉城對面 有人掛光復香港旗,有至少9藍狗1便衣上樓

22 回覆
11 Like 2 Dislike
突發‼️‼️‼️

0448 教育路嘉城對面 有人掛光復香港旗 有至少9藍狗1便衣上樓 未知係咪捉人

0455 再有1衝1suv到教育路嘉城對面 #街坊報料

0458 教育路嘉城對面 展示光復香港旗嘅單位而家著左燈

0458 再多1eu AM7975 (EUNTN)到場兜緊圈 現時樓4面出口全包

0502 整合: 教育路嘉城對面有 1eu 2suv 1狗私 另有1eu 附近兜圈 至少10狗(藍狗+便衣)落地 貴川風味館附近包起左 光復香港旗單位燈有時會閃

我記得不久前連登曾經有人出個post
提議手足喺屋企嘅窗掛光復香港旗進行低成本抗爭
呢個提議出發點係好好
但係咁樣做其實成本好大,太危險

一嚟可能有藍絲點你屋企相報串/報警玩你
二來而家啲狗已經癲咗,佢見到你表態,上門搞你又得,搵人令你消失亦都得
簡單來講句其實屋企窗掛旗會導致我哋在明佢哋在暗
冇so,係不利於我哋

唔好忘記隱藏身份亦都係智慧同策略
想補充少少
我嘅意思唔係話唔好表態
只係屋企地址呢啲係好私人 都算敏感資料
亦都係shelter,安全休息嘅地方
唔好令佢咁開揚暴露於風險中

我當然唔排除他朝有咁做嘅可能性同必要性(if any
但呢一刻未至於需要用呢種方式

希望元朗位巴打冇事
希望唔係搞手足
希望佢冇事
https://lih.kg/1934900

但願冇事

嗰陣時我其實淨係睇咗標題
頭先特登搵返呢個post入去睇
好彩大部份手足都好警覺
你呢個post樓主係我呢個都有留言
仲諗住屋企掛
呢個時勢唔好,掛屋企都唔好窗口。
咦係喎
在心中 唔好對運動盲目就可以
利申:屋企乜都冇掛
其實個個掛就無事
同罷工一樣道理
班狗唔搞你 但鄉黑搞你就無仇報
屌你老尾 表個態都俾人滅聲
香港警察正一垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞