[SPUNK] Apink討論區(63) 九歲女團 413 L O O K新歌回歸 419 迎接真摯感動

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
冇幾耐之前先去完金鐘國屋企
梁世燦好妒忌
等緊fan song
真係好洗腦

啱啱running man換咗pd
想睇佢哋撕名牌
個mv又掂 歌又洗腦 Loop
Only One第一次轉型嗰陣成績唔太好
但係慢慢轉型得好好
Btw Only One同Pink Revolution永遠係我覺得最好質嘅一隻碟
學鼠王芬咁講
歌好聽 舞好睇
普美好正
Apink大發
Only one對泡菜仔嚟講
完全同我地唔岩口味
根本超好聽
人好靚
入副歌前果句突然升左怪怪地 不過成首我ok
Only One其實好撚好聽
南珠多左part dance break好長
韓仔真係耳聾
好撚好聽呀屌
好好聽 個Mv又靚
真 仲要勁靚
一路都覺得Only One先係最好質
連樂評人都覺得呢首最好聽
係泡菜仔鍾意口水歌

《告示牌》的傑夫·班傑明(Jeff Benjamin)評論道〈My My〉令人回想起2000年代的泡泡糖流行樂,〈NoNoNo〉受到20世紀80年代流行電音的影響,〈Luv〉則召回人們對20世紀90年代嘻哈音樂的回憶,同時融合民謠和憂傷的風格,是一首以秋天為主題的失戀歌曲。2014年春季發行的〈Mr. Chu〉延續其「非常Apink」的標誌性泡泡糖流行樂風格,與此同時,〈Remember〉則是一首讓人回憶起夏日愛情,並配有快速節奏和復古聲音的活潑流行電音歌曲。然後是她們的另一首歌曲〈Only One〉,班傑明形容它是一首融合了中等速度的R&B、舞蹈流行音樂和淡雅的嘻哈節奏的成熟歌曲,同時展現出更多的城市流行樂(英语:Urban contemporary)風格,相比起她們以前的歌曲,〈Only One〉的曲風更為有力
我電話鈴聲仲係i'm so sick, 要轉了
agree 唔知係咪loop得太多次個highlight medley
幾洗腦好正
同埋我覺得果句"rap" 唔要都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞