ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》後續討論 (57)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
唔知點解有啲失落
好正 原來連登有個小天地
但柯煒林睇唔到
Btw想知嗰句唔正但幾好戲係邊個巴打講
佢有mon po架
不過冇acc
打入去嗰啲都好high
都睇到
再一次多謝刀演、Yellow,石仔編審團隊、所有幕後同演員,炮製咗《二月廿九》 呢套咁好睇嘅電視劇。你地嘅努力係值得一眾連登痴線佬喺完劇接近三星期仍然討論緊,十集劇推到50幾個post而且陸續有來。好劇係值得有好報。雖然我地呢啲蟻民踢唔郁大大間ViuTV叫佢做嘢,但無論你地喺舞台定公仔箱定大銀幕、港視定Viu定開電視定RTHK,只要係有誠意嘅作品,我地都會支持
想recap一下呢50幾個post/近幾晚live有提過嘅歌影視作品,
(戴定頭盔先,一定唔齊,只係憑印象再加少少私心)
《二月廿九》台前幕後有份參與邊輯/邊集/邊個單元就唔仔細寫喇,
希望大家可以多啲留意香港製作,支持香港製造

張國榮
王菀之 - 愛不曾遺忘任何人、碧玉
陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛、重生
許廷鏗 - 你可能未必不喜歡我
盧凱彤 - 一個人回家、圓滑、光、光之外、See You Later, Alligator
徐天佑 - 四年一遇
林聰 - 夏花茶、若只如初見
林家謙 - Just Carry On
Dear Jane - 銀河修理員
Robynn & Kendy - 青春終老
Serrini - 蘇菲亞的波霸珍珠奶茶、Let Us Go Then You and I、成為
林宥嘉 - 壞與更壞 [*林宥嘉係台灣人,但呢首係廣東話歌]

已落畫
秋天的童話
曖昧不明關係研究學會
[Netflix] 點五步
[Youtube] 七秒荼蘼
藍天白雲
上咗優先場/不日
散後
幻愛
金都
叔叔
在海中心

Viu
[已完結] We I You
[已完結] 瑪嘉烈與大衛系列【前度】
[已完結] 身後事務所
[已完結] 理想國
[已完結] 教束
[已完結] 回憶備份
[13/4] 打天下
[11/5] 嘆息橋
[不日] 寂寞是幫兇
RTHK
[已完結] 忘憂理髮店
[已完結] 我的家庭醫生
[已完結] 醫生與你
[已完結] 火速救兵
[已完結] 獅子山下
[播緊] 浮城絮語
香港電視
[已完結] 警界線
都係今年考dse 3歲識換公仔嘅11歲Hayden chok巴最正
我都想知
Will Will要去買卡了
好事嚟㗎 即係代表經歷咗啲值得開心嘅事
入去問嘢變俾佢問
仲有 周國賢
chok巴仲有冇野問呀
Will Will我哋收到你嘅限定啦;)🖤💛
可以delete的

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞