台灣捐千萬口罩 駐德代表落淚:接到大量德國人感謝

277 回覆
1978 Like 3 Dislike
台灣幫手頂撚住支共
希望歐洲班撚屌 唔好唔記得
幫盟軍打贏二戰既中國係台灣 唔係中共國.
唔知點解諗起四川大地震
以後決定只睇台灣本土AV
冇圖冇真相
小英一早緊急在起口罩廠
又有本土工業起口罩機

#taiwanhelps
口罩外交唔係講笑
#TaiwancanHelp and #TaiwanisHelping
Let’s go Taiwan!
台灣係好波嘅
但緊記唔好好似支那咁下下都要驕撚傲
台灣決定加強口罩產能係正確決定
究竟仲屌啲乜撚野
台灣口罩產量已經可以足夠輸出既時候,kmt仲屌柒台灣封中国關同唔賣口罩俾中国?
而家國民黨得番
新冠肺炎 同 武漢肺炎 呢個簡稱屌一餐

世衛一月唔肯用台灣既防疫資訊
向外公佈既防疫措施起碼遲台灣兩個月
點解台灣又唔係成員國 仲要跟世衛改口?
放心喎,香港一定唔會變成咁
因為台灣人唔會得個想字,佢地想咁樣就直接行動
但香港人就係得個想字,唔單止唔行動,仲從一開始既concept同context都錯撚晒
黑警唔打你,你就唔洗反抗;
中國人唔柒,你就唔洗分開中國人同香港人;
中共唔壓榨香港,香港就唔洗獨立;
簡單啲講,香港人既思維同行動從來都係被動,係香港做狗唔只得兩餐飯食,仲有唔錯既物質生活,反抗唔一定贏,輸咗就任人魚肉,邊個會想同你時代革命?
岩呀,台灣連世衛observer既身份都唔係,憑咩要求人地政治正確改口?
從來做善事都要智慧
華人之光
Change location 轉worldwide係邊度轉?

係咪untick "show content in your current location"就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞