Figure討論(66) 武肺未完 終共未滅 唔好鬆懈

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
外國人拍片屌我地香港人
https://lih.kg/1977472

終共見中文kol計劃失敗
開始用英文
突然一堆歐美youtuber針對香港疫情
散播負面主義
To LOVE呢個系列我直接上官網訂
咁又真係吖嘛
唔好話我分化偽黃

理性分析下
明明就係留學仔返嚟先有第二波確診
就算封關都係封外國人 香港人一定要比佢入 咁都冇計wor

但啲留學仔有冇導致社區爆發先
我記得就冇乜
即係第二波確診唔係由政府的錯誤決定所導致 佢地要返嚟都阻唔到
點解要spin去政府做唔到野

講返係留學生回港導致第二波就得 話政府做唔到野似乎不符事實
政府真係無做過咩嘢 政府心態少做少錯
封關都係屌咗幾個月先做
到頭來又係靠香港人自己警覺性高啫
又禁食肆禁酒吧
但係啲西人屈我地大搖大擺出去玩
話我地唔stay home
事實係大把人仲係居家工作自閉緊

佢個campaign係聲稱要推廣防疫
個態度係咪應該正面啲
一個咁嘅campaign 唔做好宣傳
突然作fake news去攻擊其他情況無咁嚴重嘅國家
真係好撚酸
世上有邊個國家係咁玻璃心?

同埋你睇吓條片
講stay home無啦啦spin去香港果度講悔氣說話做乜鳩
果啲kol俾巴打搵到佢地接咗支那job 收晒錢
衛生署家居檢疫鬆撚過西隧
係民間嘈到拆天先check緊少少,好彩中間冇超級傳播者
咁都叫"話政府做唔到野似乎不符事實"
香港點解咁近支那,去到而家都係得千幾宗case
主要係唔信政府 唔信支共 同 唔信WHO,靠自救爭返嚟

不過終共啲外宣係都要啲人仇視香港
都唔知對疫情有咩幫助
政府到而家一個罩一蚊都未比過市民
比唔到安心市民
封關 檢疫呢d基本野
tolove呢隻之前MISS左,而家後追返
第一隻我都後知後覺冇訂到,喺yahoo jp捕咗好耐先搶到隻正價返嚟
見到個屎忽就想買現貨
戰隊
有排儲,好耐都冇新消息,驚爛尾
之前我都收過叫我拎部VS-1S黑金機但我冇訂過
佢應該遲啲會同你講send錯
Cold call

保險佬無單開都要咁做
Product(s): Dracula†Ruby Standard version

At present, Japan Post has suspended some or all services to your area due to reduced flights and other restrictions that have been imposed due to the global COVID-19 pandemic.  You can read more information about these temporary suspensions via the following link, which will take you to the official Japan Post notice.

https://www.post.japanpost.jp/int/information/2020/0409_01_en.html

As we are unable to ship your order(s) at this time, we will hold the product(s) you've purchased until the restrictions have been lifted.  We're very sorry any inconvenience caused by this situation, but these circumstances are unfortunately beyond our control.
買!

Native Send Email 比你
我好似冇收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞