信用卡簽賬獎賞唔要現金回贈正on9

359 回覆
422 Like 8 Dislike
個個話miles無用,其實都係睇你點玩姐。
你換business或以上咪好抵,如果你換y class就不如唔好換,同埋你一開始都唔應該玩miles
好耐冇開2倍 之前有都係支那嘢 用唔落
普通零售得1%? 食野外係咪red會好d
Citi reward 用家
恒生cash dollar 想套現現金係咪得換coupon方法?
唔驚封賬戶咩
驚乜看,當你日常消費ja
飛到先算啦
仆街蝕鳩左
得閒錄下先
red屈網上簽賬4%
HSBC 可以,用PAY OR TRANSFER 直接轉入張卡個NUMBER 度
現金回贈=真係有錢落袋
筆錢鐘意點用就點用
就算唔用既話都可以直接扣卡數
等同買野即時有折

換里數=只可以用黎換機票
仲要換埋d濕鳩時間同位
亦都因為里數係會過期
所以要焗住自己係過期前一定要去旅行
而旅行又係一種消費活動
引致更多不必要駛費

答案:覺得飛行里數可以單憑機票價格就可以claim話等值於該筆現金既人正一傻西瓜黎
如果無得申請最紅自主獎賞,你都係cut 咗佢,轉申請張red card 算啦
煩到嘔
仲未計燃油費&機場建設費&保安費...
lam 完迎新一年後cut 咗
而家用𡁵sc 1.5%同red 4%
攞正牌比你可以信用卡增入payme 點會封
頂多改到好似5仔期下d卡 無rebate姐
去返合作商戶埋單找CASH DOLLAR都得
不如回正題
同而家飛去邊冇關
呢種咪就係信用卡既簽賬獎賞引來更多既消費既代表囉
屌你老味 我不如用cash back買過一張機票好過啦
Hsbc 張red card 4%回贈等同96折買機票
仲要慳出黎個4%既錢可以用黎去hktv 買野
不過可能入卡要入pin,有機會要另外request (好似唔係間間都會跟卡寄埋),如果搞唔掂就揾朋友幫你交咗先,廢事被人收 late charge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞