iPhone XR 成日出現“未接來電”

11 回覆
0 Like 15 Dislike
系咁的,大概年半前出左部 iPhone XR 128GB , 又唔知邊個版本ios開始我發現一個問題:
有人打電話入來,電話mon會著,跟住出現來電顯示號碼,跟住電話會“好似”自動cut線,畫面會出現未接來電.....息mon....跟住電話會立即有來電鈴聲,我又可以正常聽電話。。。。
我問過幾次打比我條友,打比我時有無立即收線或比我cut線,對方都話無發現異樣,都係響幾下就聽,請問呢個情況下系衰咩呢?
另外我上網search過,話iPhone如果用 volte 系可以語音通話中仍然上到網,但我發現就算開左 volte 都係打緊電話上唔到網,系唔系除左話音與數據開數據+volte外,仲有其他特別野 set ?
ps : 用緊 hkbn + cmhk 雙卡雙待雙 volte , ios 13.4
求各大神指點
其實依家仲有無5p
cmhk 正常 壞咗機
係咪開咗 "Silence Unknown Callers"?
無呀,無開到~
問人不如自己試
你自己用第部電話打去係咪咁先?
有冇開 Wi-Fi Call?
我今日試左一輪,屋企電話打手提電話,基本3次中一次,最後我刪曬數碼通同中移動個volte, 問題似乎消失左,我試左20幾次無再出現問題,真係唔知衰咩
係咪開左勿擾模式?
開左既話第一次打黎會自動收線,第二次再打先會通
我都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞