已all in 1137 HKTV (20)

1001 回覆
2 Like 8 Dislike
好想入番
成班鳩登仔加密入貨
安心上路
🎞️【HKTVmall 抗疫院線:HKTV《選戰》、《導火新聞線》、《來生不做香港人》YouTube 任睇!】🤩

全城抗疫,唔少香港人本身都已經減少外出,除咗返工放工,大部分時間都係喺屋企,而家連部分娛樂場所都暫時停業,霎時間香港人嘅生活少咗好多娛樂⋯😩

我哋除咗努力令大家足不出戶都可以買齊生活用品之外,亦想為大家呢段留家抗疫嘅時間,提供多一分娛樂,所以⋯⋯👉👈

我哋將 HKTV 三大劇集《選戰》、《導火新聞線》及《來生不做香港人》,於 YouTube 免費開放俾大家收看🎉!大家嚟緊留家抗疫嘅子,可以上去煲劇煲餐飽喇!🥳

HKTVmall 口罩仲要少少時間準備,大家就睇住 HKTV 劇集嚟等我哋嘅口罩啦!😬

HKTV《選戰》(全集)
👉https://bit.ly/2w8G0Fu

HKTV《導火新聞線》(全集)
👉https://bit.ly/2UCOduX

HKTV《來生不做香港人》(全集)
👉https://bit.ly/344cnlp

#HKTV #HKTVmall #MadeInHK #香港製造 #港劇 #選戰 #導火新聞線
#仲記唔記得 #葉晴 #宋漫山 #張癸龍 #方凝 #樂嘉輝 #阿咩 #梁美行 #梁美田
#仲有無其他劇想睇 #留言話我知
#全城抗疫 #YouStayHomeForHK #WePlayItForHK

EBITDA賺唔等於有net profit - 你訓醒未
唔配股邊有錢投資呀
@追風巴,美國係QE 買國債買企業債 去保企業保美國股市,QE完的結果係食品-公共服務 通脹(滯脹),人力服務(eg. 會計師)已經唔會再加價,因為過剩啦,係肥公司高層,做股東唔知有無好處,做波音股東咪有政府包底。

早幾年既經濟係外國政府發債&後生仔 借錢買樓 借左將來十年既消費力 去支持成個社會運作,宜家 每個人都開始減少借錢啦,商業活動都會一波一波縮細,你追風哥都唔會再買越南樓啦,只是.....只是以後再詳細分析。

2019年維他奶 PE =70-80,領匯升到100蚊,因為散戶有閒錢,宜家重點有錢推上PE 60-70 呀,你估美國宜家印錢,要幾多層 幾耐時間先分到去你銀包。唔好因為越南個租客收少左租金就9炒1137啦

我宜家最驚係 1137 成個香港中產數量減量,好多阿哥寫字樓失業 都轉去做保安/ 外賣頂住先,你估佢地重會唔會去1137買泰國米,定去759買平價泰國米
客觀分析👍,所以2021年大環境因素好難睇好🙂
疫情期借個話題炒作下姐
疫情完左先係真正考驗時間
依家市場想炒下國難股咪跟風炒下囉 係高風險架啦 短線玩下 最緊要識走位
技術派先行 基本分析期後
最驚係啲新手5蚊入話睇長線 然後咩都唔理 等到7蚊又俾維基配股收割
thx Sean,
我都望租金一路貴,個個有工開,老板出到$60蚊都請唔到人,
中產搵到三四萬一個月,又日日OT,寧願俾貴3-5% 上hktvmall, 買米-廁紙-凍肉-日用品-飲品-竉物用品,自己收工門口就到貨唔洗收工去超市排隊

宜家個情況係,租金跌左40-50%,大部份人都無野做,
中產供緊樓一失業 成世玩完啦,要去做保安/送外賣,中產工作崗位消失左,就唔會一兩年內再開返,1137 重會開始加佣金,加盟商都只會加返去最終零售價,如果1137 貴過759 係人都去759啦。連做藍領工人(2-3萬人工)果班都唔會上1137啦,黃絲搞到地盤,飲食,酒店業 停哂工,基哥有份搞到大部份基層失業。黃店都結業啦,DLGH!
黃絲搞到地盤,飲食,酒店業 停哂工
明白了明白了
其實,1137可以做香港版既阿瑪遜,品牌,質量,可以匯集全港,台灣,中國尼D地方既優質產品,轉售俾全球,做個高品質售賣平台,尼樣嘢,距係存在價值,但要做到咁,真係唔簡單⋯
明白了
入咗幾多手?
最驚係,過完疫情,硬件-車隊-自動化 增大左,但需求減少,要強行透過打折(低毛利率)去令到消費者願意多消費。營業額一縮會仆直,虧損更多。
最理想係,提毛利,少打折,又要維持到營業額/貨量去養車隊,消費者不可以太過價格敏感。
你明白了就好啦,好多黃店老板都會明白了
疫情過後先係wiki wong用大絕既時候⋯😎
百佳,TASTE,7仔夠貴但咪一樣大家都去排隊買野
而且點解要1137同759比
雖然唔係話759差過1137,但1137唔單只賣野食759就相對比較單一仲有租金負擔(依家仲要話唔多減租?)
而且1137有送貨,唔駛面對疫情風險下就可以買野,
1137買酒都唔驚比人拉
另外,PE都要睇賺幾多既,可能10億呢
當然啦,1137唔係話無風險既,同03年你夠唔夠膽買淘大道理差唔多
驚既咪唔好買囉,亦都唔好再睇股樓啦
學湯文亮咁講:自己要為投資負責

仲有,黃絲搞到D人停工咩?仲話上年下半年差過03?
P.S.我都明了
P.S.S.
所以未話要睇多1年數據,無人會知能成功與否。🙂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞