台灣已經一日整到1300萬個口罩,仲話要一日捐1000萬個俾國際社會

146 回覆
560 Like 4 Dislike
好多鬼佬正苦識撚
到而家冇分別,因為未上任
不過一上任台灣就會做中共回血劍
台灣人有固定口罩供應,咁有多可以幫其他國家點解唔做?
外國疫情唔受控繼續爆落去台灣都無可能長期封鎖落去,要回復疫情前就一定要互相幫助先得
意大利、西班牙、美國繼續爆落去對台灣有好處咩?自我保護得幾好都總有失守既時候囉

台灣未幫手前各國都有同支那買架,只係支那唔爭氣,貨不對辨先搞到想用醫療物資去外交著數都換唔到
到最終名又臭晒,又突顯到台灣做得有幾好姐
識啦
荷蘭
捷克
波蘭
澳洲
西班牙on99 幾十億買次貨
咪就係做咗on9先識囉

現在膠拿大重去入大貨
屌,覆錯po
兩個po 咁鬼似樣架

損一千萬個
買到世界歡心之餘佢都係當生產少左一日但仲有找
點解可以咁癲
二億入面有無200萬個係正常口罩
西班牙似 收回俑之類 好撚鬼
小英 !
老蔣有先見之明 對比起而家嘅國民黨真係
台灣工業
之前kmt都係咁講 而家成班垃圾又收哂聲 扮冇野去搶口罩
如果韓國魚贏左一定奶共叫爺爺分一點口罩給台灣人,然後皇恩浩蕩

點似小英兩個月內已完全自給自足
做乜L!係咪一定要咁樣出位?
中衛出果隻係我用過最好既口罩
真正既大國唔係淨係要量, 質素都要keep得返standard,中共既缺點而家全部放大曬

同一桶石油, 你跟standard製造可以有10000個口罩,中國人偷工減料整到20000隻, 但無一隻岩standard,時間同原料都浪費曬
去工業化 成本利益第一 一出事就到時候多多錢都冇用
又制造垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞