大家用開邊款探熱器?

26 回覆
1 Like 1 Dislike
屋企有兩個探熱器,一個Braun,一個Terraillon
都係探耳仔,兩個相差一度
大家有無邊款準啲介紹吓
我果個沙士買落都係Braun ,
記憶中當時都有新聞討論過呢個問題

話唔同牌子對紅外線撞擊反應不一,建議拉直隻耳仔,等個耳洞直d 唔洗撞咁多野,咁個讀數會相近D
我屋企度keep住37左右,未到發燒。
有幾次去寫字樓個啲都要度,個陣又36左右
自己疑心又大,好麻煩
百靈bnt400

買左先發現支那制
上網見好多人都係用百靈
Braun 6520, so far so good
HKtvmall 星期四滿500元VIP 5% discount, plus Red card 4% credit card rebate. HSBC supermarket promotion plus 5%

https://www.hktvmall.com/p/H6963001_S_4022167652195
Thanks巴打,睇吓先
3M 耳探
之前有病join左學校d 調查送既
耳探37度咪正常
口探:高於37.5℃,或高於99.5℉

耳探:高於38℃,或高於100.4℉

肛探:高於38℃,或高於100.4℉

額探:高於36℃,或高於96.8℉

腋探:高於 37.3℃,或高於99.1℉
只用傳統肛探
我都有呢個問題愈探愈低
想買返枝口探用,好似穩陣啲
今日買咗兩枝口探,真係穩定好多,唔似得耳探相差咁遠
用開水銀口探熱針 或者 電子口探
都好準
係呀
準備左屋企每人一支口探
耳探有蓋都唔想share
touchless更加唔準
Braun 好好
醫院用開
我覺得比較準
37 度都驚
我早前係日本城佢賣果隻Energy Genes EG720 流撚到呢,成日話我37.5度以前,38都試過幾次,嚇到即刻拎枝口探水銀針出黎check多次,先發覺係枝死人槍唔準
額探一答唔準
屋企度次次37.x,出去度就36左右,話覺得屋企果個唔準姐
不過已經買咗口探個啲,覺得準啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞