★置頂,必須面對!---香港破產討論區(含Link)

55 回覆
6 Like 1 Dislike
lm
有人話差30間二/三線財仔
im
屌留名
正喎
lm
睇人仆街最開心,同時都係一個借鏡,警惕自己千奇唔好落到咁既田地
四年後一條好漢
我們一齊來老破 一起破破破破破
lm
一路睇一路笑
大貓股東need to join
lm
lm
早破早享受!
今年27 ,自細有賭錢壞習,17年尾澳門輸左獲金,搞唔掂最尾焗住破。

18年3月破左,洗心革面重新做人 介晒d壞習慣 宜家養緊二架車黎緊第三架,外地買左層樓,香港個個月拎政府錢洗,再求其翻幾日現金工
師兄,我25 我ON9玩網賭 輸撚哂欠落成身債 想問下破左會點,會唔會比屋企人知. 是咪唔可以再進修讀書
破左無乜特別,無晒信用卡,只可以開一個銀行户口用,其實冇咩影響,可以用微信支付寶八達通Mastercard。入錢落去就用得 。每年交一次支出同收入報表,共四年。
至於屋企人會唔會知,就睇你借邊間財務公司,會唔會上門收數。銀行大財幫文UA都唔會上門,香港信x上我屋企留左一封信係咁多。巴打你千祈唔好借電話數,追到你暈破左都冇用。破產前後會有啲書信來往寄俾你屋企,你屋企人唔拆應該冇事。點解唔可以再進修讀書?只係唔可以借學生資助辦事處錢。 見到你留言啱啱提起我又係時候交年報表
最緊要洗心革面介晒啲壞習慣重新做人,重新學識理財千祈唔好再有賭引。一定再有希望一定可以翻身。共勉之
十分感謝,我都是借銀行數 同 ZABANK
諗緊破 定 債務重組好...
想請問你果時是搵律師樓搞定點架?
如果只是借銀行同za,你不如借埋aeon,開信用卡借晒借盡大財先破啦,小小數唔好破 我搵葉謝x14500全包,唔使自己上庭好方便
哈哈 師兄識玩
我差60幾萬 月入2萬2 一個月還3期
咁情況可唔可以比小小意見🙏
還3萬*幾
完全入不敷支! 當初我都係咁樣,人工兩萬幾兩萬幾全部攞嚟還債,日日返工為咗還錢冇人生意義,跟住夜晚返多份工,月入三萬幾至40,000左右,最高峰試過70,000 ,但啲錢完全搵黎比賭場比財務公司。當所有債務一筆勾銷,心情完全唔同晒,又輕鬆又舒服,唔做野抖左半年,好好思考下自己人生,介晒啲壞習慣腳踏實地重新做人。巴打你都可以的!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞