認真,匯豐 40 蚊呢個位好難再穿,原因如下:

505 回覆
64 Like 495 Dislike
撈科技股我明
撈依啲老本銀行股...
前日已經吹風唔派息
仲要on99
本身諗住$40入
依家不了 唔派息有撚用
Lm待bin
呢啲主觀願望都叫分析嘅,
我會勸你獻醜不如藏拙
唔派息有咩用? 唔派息一年無左8%回報,點都跌穿40啦
利申 40放啦,蝕撚左我30幾萬
撈美帝啲藥廠股搏佢有疫描好過
有息都唔識上,冇息唔通會上咩 (雖然對公司黎講係好事)

半年後再睇位入
41入咗少少,而家入就算再跌都唔係蝕好多,可以一搏。
$35... 其實唔難
(之後宣布供股)

唔識唔緊要 但唔好出黎老點人
跟住又大把唔識嘅連登仔跟就陰公
得罪講句, 做匯豐股東真係可以食得屎
生意冰封, 美國公司反應極快, 即刻大量炒人保存實力
匯豐呢? 唔加快炒人不特止, 仲要停止炒人! 無撚野呀? 覺得自己好叻? 嫌失血唔夠快? 想比競爭對手殲滅? 好有社會責任? 你浪費緊股東嘅錢呀!!!!

唔怪得知美國公司競爭力世界第一, 做匯豐股東真係可以食得屎!!!!!
如果以為匯豐可以永遠保持派息比率, 你真係好天真好傻!!!!

冇常識嘅人買股票, 真係衰咗唔怪得人!
"股息率有近9%"
拍得住恆大債券

利申: 不是匯豐股東
真咼 雖然真係一個好撚on9既野 但心理關口都係一個因素 呢個無可否認 人就係咁
條友唔識finance
由120蚊至40蚊我都聽過呢類分析
自己計啦, 盈利跌左33% 仲未計疫情影響

完全唔值$40 蚊, 公怖業績前仲講緊58 蚊

最少成返0.6先合理
下個鐵底係35
然後再30
無限loop
好多廢老後生無買, 當年睇住人買匯豐發達

08年見跌以為好機會, 而家一樣
D阿婆十蚊入貨嘅。收咗五十年息,驚乜?問題係有冇幾會上$80.00咋。今日個價錢係超超超超賣價。如果會落到$10,一定係要收皮。
匯豐憐香惜玉, 唔捨得青姐再喊一次.
30 都係齊頭數
聽講係因為跌走Goodwill 所以跌咗33%。真金就冇咁痛。可唔可以講多啲個Goodwill 呢?
因為多on9
佢係個operating profit 都跌 ,goodwill 算吧啦
政府要求唔炒人
今次唔派都係英倫銀行要求
渣兜一樣跌到仆街 但冇人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞