【日台友好】 台灣包機「順便」載84名日本、新加坡旅客離開秘魯,第二日日本開放台灣人搭乘日僑專機離開印度。

99 回覆
410 Like 1 Dislike
台灣呢啲唔計錢,你幫我幫你真係睇到打冷震
其實既然有機位,係能夠滿足台灣人既前提下順便載埋隔離國家既人真係舉手之勞咋,不過港共同支共乜都要政治正確同以大陸人感受優先考慮。
我覺的官員班底最重要,佢都係下面班人俾建議佢去做決定。而英文政府真係提拔左好多優質人才。
台灣應該係今次瘟疫嘅大贏家

贏到嘅唔係錢,而係比錢更有價值,更難攞到嘅「關係」。希望瘟疫完咗之後呢啲關係會大大幫到台灣
等睇有支那人扮台灣國人
好彩台灣人醒左
23年前已經預咗係咁 大驚小怪
我睇到既係國民黨可以正式宣佈亡黨了
小英

唔似對岸咁...忌才

===================
黃色酒樓告急!!!
唔好比佢消失呀!!!

https://lih.kg/atPmktV
#25 回覆
多謝林鄭
坡仔點解唔多謝中國,一中政策,係咪想作反
台灣太陽花運動令到台灣好多本身對政治冷感既叻人加入政府或者投身政治令更多台灣人覺醒,而今日呢啲正係當年既成果。
台灣IT大臣唐鳳都話太陽花運動令佢見到希望。
一個中華民國
幾時有好過?
今日台灣人認同自己係台灣人多過中華民國人
少少成本,一兩班機換來幾個國家變友好

支那只覺得要控制人地先有「朋友」,mindset錯哂,先搞到冇咩已發展國家真心做朋友
p
今屆台灣政府既政策真係令先全球,由一月尾到宜家種種政策都係快人唔止一步,仲要唔高調自吹自擂,贏晒掌聲
controlcracy最近睇咗沈旭輝篇文有講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞