[I/A] MHR モンハンライダーズ 【16】➤➤➤➤➤➤橙衫姐姐

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

Homepage https://mobile.capcom.com/mh-r/system.html
公式Twitter https://twitter.com/MH_Riders
官方Wiki https://kamigame.jp/mh-r/index.html

【首抽問題】
【1】完成教學關卡及任抽的免費10連
(開局5星只建議以下2隻其中1隻,最多只會中1隻5星)

【2】開禮物箱,拎資源強化5星角色及3星雷狼龍過關用

【3】盡快推主線完成Normal第2章,大概儲到2000石up
【4】之後只抽Step pool,搏以下限定角(截3/27日)

【5】滿意就一路清新手任務一邊拎報酬強化隊伍,繼續推主線完成Normal第4章
【6】然後開始刷每日素材本,限時活動及周末寶珠關卡
【7】逢星期五至日都會開週末寶珠關,新手建議先刷Rank上100UP加多D體,基本唔洗爆石無限升的

オトモン属性耐性表

育成必要寶玉/禮物數

【常見問題】
◆護符有咩用,買左加護LV都唔升◆

各都市加護LV需要一定經驗值先會升,
而經驗值就係你BOX入面所有相對都市人既合計LV+合計護符數量,
人每升1LV=1EXP
護符1個=1EXP
所以護符買左就OK,咩都唔洗做 (數值上升フウガ最實用,加最多速)

◆打邊關升RANK最好,升RANK有咩用◆
①逢星期五-日開既寶玉關,如果你有以下隻5星奇猿仔

就刷寶玉第3關 = 得佢招水技可一下秒黑狼 (8體160EXP)
無既話刷第2關 = 是但搵隻最大力既都秒到 (7體140EXP)

②活動半體既時間建議刷主線maniac1-3,可順便打埋素材

◆龍可唔可以換比其他人◆
去強化→オトモン譲渡
每換一次要用一張譲渡卷,但d卷可任刷/活動換得又有,唔洗刻意慳

◆換唔換迅龍好,換1隻定2隻好◆

★稀少價值高 : 5星龍基本能力值比起3,4星高好多
★較容易育成 : 5星專用玉交換所可用50 NEKO PT換到,易升60LV
★無屬性攻擊 : 對全屬敵人等倍傷害唔會半減,汎用性高
★高會心機率 : 技「テイルドロップ」「テイルブレード」易發動會心1.5倍傷害+特性HP50%以下會心傷害增加,逆境自強
★主水屬耐性 : 自帶50%水屬耐性,對轟龍有傷害半減優勢
★自帶減防技 : 25SP發動回轉率高,唔會同人技重疊

結論 : 建議換1隻
係咪推呢個
定呢到

呢邊頭版新D
留名
橙衫姐姐係咩 係咪回血個隻
佢特登Set個Pool 一個月
逼我地抽條女黎打斬龍
留名
呢到傾
過唔到上3
橙衫姐姐係新英???
我黎sor
頭先用唔到舊post#1開,佢話不得超過2500字所以開極都開唔到,結果用咗再舊d嗰個post開

咁E巴以為我唔開post所以另開一個新
終於過到上3, 水獸佬真係靠唔撚住, 輸出好撚低
換左雌火女減攻即刻搞掂
AUTO?
MH代言人

我60LV左佢

但最大力個招都係打得1XXX

DKLM
轟龍點解唔用25 個招
每turn 扣 50 唔係勁過每兩turn 扣95 咩
yes
我算係跟你個陣排
你有無計X2
佢弱水100%即係兩倍,100*2定100+95*2勁
轟龍又唔係主輸出
用嚟上水咋嘛
我+1-1過左
其實全部招都試過

都係快唔到
都係5-6TURN
裝晒裝飾未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞