[幾時開波呀DLLM] LA Lakers 討論區 & MAMBA FOREVER (201)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
咁唔好搞
唔得呀屌你老母
本身開季都係諗住西決,2021先見真章幾時開始咁大想頭
Z 1st seed, why need to wait 1 year?
你覺得進攻同防守都係冠軍級數咩我睇到好多可以改善嘅地方,我哋打大飛同速龍/鹿勝算都只係5050
唔好打
跟住全部隊都有得抽波仔
All star後全勝
的確係冠軍級數
Aim high, what’s the problem?
All star 之後都輸咗兩場,仲要係灰熊同埋網隊我睇到至少團隊3分命中率飄忽,AD 面對double team 同埋單打嘅處理仲有進步空間,Kuzma定位問題

Aim high 冇問題,不過未解決上面嘅問題我都仲未覺得係冠軍級數
除咗lakers我睇唔到邊隊有冠軍級數
Bucks all star後輸四場添
唔通Bucks又冇奪冠能力咩
All star 成team人越打越好係事實
今年絕對有機champ
話lakers唔係100%冠無乜問題
不過話唔係冠軍級球隊就太妄自菲薄
陣容配置上化學作用都睇到好fit
唔否認對強隊有時五五波,不過講弱點就隊隊都有
而且東岸勁極都只會打一隊
講到今年無機會champ就太睇低自己
今年算最均勻既一年,有邊隊開季已經可以話100%冠?實有機會有得趁亂衝冠
同埋如果今年都叫無機會既話,我唔覺下年會突然有乜本錢會叫有機會
我上面講嘅問題唔係輸嗰幾場先見到,我話all star後輸兩場只不過係同你講湖人唔係all star後贏曬,冇諗住攞bucks比較

All star 後AB0 上咗力,有好幾場都係靠佢跳出來做第三得分點先唔使輸,但係Green Kuzma 甚至McGee嘅表現始終未達到我心目中嘅冠軍level

大家expectation 唔一樣姐,都係想湖人攞到冠軍,但我始終覺得今年未係時候
我唔係話冇機會,不過如果入到西決我已經收貨,當然攞到冠軍更加好
唔好咁痴線啦
上年我哋簽咗占士今年講緊簽埋一眉
你哋班友同我講連冠軍都贏唔到
捧隊波捧到咁自卑咪撚捧啦
比KD屌打
屌你三姓家奴
Lan啦艇狗
專登入去㩒負皮,嘥咗兩秒
咪又係膠袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞