快而保車三保可唔可靠?

29 回覆
1 Like 1 Dislike
黎緊續保險原本用6161,但墊底費愈黎愈貴
咁就上網搵快而保出quotation,個保費又幾抵,但承保公司係利寶國際

有無人用開快而保?想知可唔可靠,例如出左事係咪claim到錢,同埋係要靠個broker 跟張單定自己搵番間公司公司?

另外快而保張quotation淨係寫第三者財物損失係咪正常?正路都會包埋人命傷亡?(2百萬同1億保額)

講咗N次,快而保係Agent 嚟,佢幫你quote 佢代理嘅保險公司再offer 俾你。

服務好唔好主要睇返承保公司

當然如果佢同某保險特別友好就有著數啦
明白, 想知有冇人用過利寶國際?
普通外資保險,無咩特別
比政苦何靠
Liberty算正路, 好多agent都係quote到佢返嚟
用過唔知一定兩年, 冇claim過所以唔知
人身保額1億係法例規定, 唔會特登寫
google 見都無咩comments, 所以唔知有間咁既保險
原來係咁, 其實個「第三者財物損毀」, 我係利寶個網都係搵唔到保額, 個agent就話都係跟一般200萬保額, 只係見佢好似無寫得咁清楚
香港三保一般都係200萬財物1億人身
你可以試下問快而保攞份保單嚟睇

你有權+有責任喺投保之前睇清楚保額
美國財產責任險公司佢都算中大

香港就中型啦
6161 我買過一次旅遊保險已經怕怕,旅行被偷相機,報晒警又有口供正本俾埋佢哋,之後話係因為我自己無看管好財物而被盜,所以唔包……我無話可說,而家乜保都唔會搵6161
聽日辦公時間問番先
I see
有冇人用過教協三保用招商?

我以前出3保佢最平先用佢
但渣左幾年前夠ncd其實間間都咁上下,墊底費會係最大考慮,今年6161加到成一萬蚊墊底
用緊QUB ... CL7R 墊底都係$5000
條件好harsh?
你講QUB ?
佢想講QBE掛
yes..柒了,打錯
QBE 應該保費貴少少
你用邊間Agent出?
全保10萬5月要續,出左quote, 今年$2257
我部錢七出三保架咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞