[A/I] Fate/Grand Order JP [741] 一抽中左秘書狐同內田雙子

1001 回覆
1 Like 12 Dislike
正常
咁未擋完轉身打
係 所以果啲唔係你反擊嘅位
其實呢隻煩膠野我都唔識打 平時都係同佢鬥磨
同埋如果你按圓圈三角解果陣覺得唔會中就盡快按L2 cut技
姐係gp完超唔超解都係一門學問
成日都唔記得係到on99等超解片曬or隻怪cut我
我頭先幾場都係渣流灘
gp完其實好多野可以做,例如超解/按L2上斧強化/按三角開斧斬/前後轆/橫step三角用劍斬
用得多你就會慢慢上手
999mr打左幾多個月
有排練
連啲combo都未記熟
I出果日玩到而家刷聚魔就會升得快
我仲未升MR上100
太多野要玩
又昏迷左
阿叔我當年打雄火龍都卡足一星期
冇錯,係果隻動作接近弱智既mhp雄火龍
btw榴彈瓶其實用唔用得著斧強化mode
我mhw第一隻真正卡係滅盡龍
用左2,3個鐘先過
冰牙就完全睇唔到希望
用得著
榴彈瓶武器通常物攻高,斧強化用超會心打出高傷害,效率黎計會俾超解流高但相對地難用。斧強化流大多唔出炮術
用邊款打法視乎打咩怪同你鐘意咩風格玩到一種悶可以轉另一款
老老柒柒
呢家對裝個理解好模糊
睇完youtube啲片之後都係唔明點推高傷
再加上有人講呢家屬性斧個環境好過超解流
唔知轉唔轉好
使咩諗到咁複雜,用你覺得最順手個風格/武器咪得,速刷果啲交俾大佬做就得,我地新手打得死隻怪已經好爽
榴彈瓶嘅瓶傷害靠推高武器面板攻擊力,可以出例如攻擊、挑戰者之類嘅技能黎提升面板攻擊力後加傷
超解流的話,除左呢堆之外仲會出埋炮術進一步提升瓶傷害。
榴彈瓶嘅好處係打中怪嘅頭部有暈嘅效果,同埋中咩部位都一定有傷害,你鐘意亂解亂炸都得

屬性瓶玩超解,要提高屬性瓶傷害就靠推高該頂屬性攻擊力,即係火/水/冰/雷/龍屬攻
冥赤龍裝套裝技會加好多屬攻,所以超解嘅話瓶傷好可觀
屬性瓶好處就係傷害高,一瓶3xx都有,但壞處就係要隻怪啲部位食果隻屬,食得愈勁傷害愈高,反之亦然,唔食果啲位你打中咗可以扣0

另外斧強化方面,基本上都係靠打會心
所以會積極推高會心率同埋出超會心3/屬性會心,視乎你用榴彈定屬性瓶
斧強化打出黎傷害高,但相對超解流麻煩好多,要揀啲肉質好嘅位黎打,同埋武器峰利度減得好快,所以榴彈瓶斧強化流一般都會出炎王龍套裝技達人藝,只要發生會心就唔減峰利度
thanks
我都係冇腦榴彈超解了
又唔可以咁諗,其實全屬性盾斧都應該會用到,喺唔同情況你會揀番最適合嘅黎用
好難話一把走天涯
榴彈超解流因為過份無腦nerf左太多次 我記得以前未入ib 都可以打到同依家差唔多傷
剋到屬嘅話 屬性爽過榴彈好多冰咒
不過開荒榴彈就唔洗煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞