(有子宮嘅入) 一個月爛臉一次討論區

19 回覆
1 Like 1 Dislike
嚟m前塊臉就谷瘡
起碼用一個星期半至二星期先好翻曬
一個月都係得4星期幾 個個月 就係維持好>爛臉>好>爛臉 每當頹到想食a酸就好得7788

一年時間得半年塊臉叫正正常常 最慘係啲死人印 唔搞佢都 難去到死

做女人好着數?屌

已經廿頭 以為啲荷蒙會無咁勁 都係一樣 大家平常點面對
我都係咁啊
為左唔爛面平時已經戒左好多會令皮膚差既食物
但hormones呢層真係搞唔掂 黎m個排石頭瘡點都避唔到 唔知中醫有冇用 ?
見到有朋友唔會生暗瘡真係好屈機 公平咩
頹到好想食A酸就好轉x2 都唔知喺咪玩鳩我
我暗瘡集中生喺個鰓位 塊面喺暗粒 好撚煩
你自己啲作息點樣先, 淨係飲食唔夠
有無聽過肌斷食?試下乜都唔搽唔用可能會好返
我之前爛面 食咗四個月抗生素 好翻好多
但始終身體差都唔敢長期食
屌!!我都係啊
每次黎m前下巴就爆石頭瘡 仲要一爆爆成3 4粒大大粒
幾經辛苦就黎好返曬個陣 又到下個月開始谷m
結果下巴長期有好多瘡 又多印
以前比人笑我好似生鬚咁
我都係咁啊
為左唔爛面平時已經戒左好多會令皮膚差既食物
但hormones呢層真係搞唔掂 黎m個排石頭瘡點都避唔到 唔知中醫有冇用 ?
見到有朋友唔會生暗瘡真係好屈機 公平咩

好多話係DNA問題 我父母皮膚都好好 老媽子話出世到宜家生過2次 這些機會。。。
頹到好想食A酸就好轉x2 都唔知喺咪玩鳩我
我暗瘡集中生喺個鰓位 塊面喺暗粒 好撚煩

Exact7ly 我都係2側 暗粒泛紅 泛紅真係好黑我憎 做曬保濕都紅 搞到好大範圍咁
你自己啲作息點樣先, 淨係飲食唔夠

一直都偏夜訓 1點左右 但只會m前皮膚唔好
有無聽過肌斷食?試下乜都唔搽唔用可能會好返

https://read01.com/MoBA7N.html
啱睇左呢個 但我平時都做基本護膚三部曲 唔過多
我反而有試外國的 oil cleaning methods 係平時幾work 不過有時m前無效
我之前爛面 食咗四個月抗生素 好翻好多
但始終身體差都唔敢長期食

但自己真係未係嚴重 感覺未要食
屌!!我都係啊
每次黎m前下巴就爆石頭瘡 仲要一爆爆成3 4粒大大粒
幾經辛苦就黎好返曬個陣 又到下個月開始谷m
結果下巴長期有好多瘡 又多印
以前比人笑我好似生鬚咁

印係大仆街!
屌佢老味period 前一星期谷M 就爆粒粒
period 開始就爆石頭瘡
d 石頭瘡又勁耐先好,有時衰撚到好返但突起咗一舊
最慘d 印同疤勁難退
基本上成個月無咩日子唔爛臉

屌屌屌屌屌
有無人食開月見草油?
覺得對調經有無用?
搵積卡蓮啦
嚟m前塊臉就谷瘡
起碼用一個星期半至二星期先好翻曬
一個月都係得4星期幾 個個月 就係維持好>爛臉>好>爛臉 每當頹到想食a酸就好得7788

一年時間得半年塊臉叫正正常常 最慘係啲死人印 唔搞佢都 難去到死

做女人好着數?屌

已經廿頭 以為啲荷蒙會無咁勁 都係一樣 大家平常點面對

樓主你用開咩洗臉product?洗完臉會唔會查野?
有冇用護髮素/gel頭?有時頭髮掂到塊面,如果頭髮本身有問題,暗瘡情況會更差。

同埋有汗既話一定要抹,唔係就會滋生暗瘡菌。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞