(爆料)前線老千團隊-阿肥,小車手

383 回覆
288 Like 7 Dislike
因為啲騙子往往厚顏無恥,而有良知既人成日都想將資源留畀其他更有需要既人,又怕麻煩到人又會覺得唔好意思
Pish
的哂翻黎 再報狗拉鳩佢地
Y巴
係,有被呃既手足都話想平平淡淡過就算
但我地呢班就想幫埋佢地搵返少少公義。
加拿大既家長仲死攬住佢地呀
更多爆料請關注—港 台 加(手足 家長)苦主channel
https://t.me/hktwcanada2019
Lm
佢地都無人衰暴動或者嚴重罪行
佢地搞難民d料夠唔夠?
好似話加拿大班家長同佢地作故仔,無料都作到夠料
#手足爆料
首先好多謝香港同其他手足為小車手呢件事上面討回公道,以及為咗仍起香港受難既手足未來支援同聲譽著想,一定唔可以再「隻眼開隻眼閉」咁由得件事帶過。

起未發生呢件事之前,某基金20萬用途已經令到呢到手足同家長四分五裂,因為原本之前基金所比既支援投放哂喺小車手五個人既租金同機票錢(台灣、日本、加拿大)身上,冇將佢放落有需要既手足到,而當時部分手足將真話講出黎,只需要將數目透明,用咗咩名義籌,廿萬唔洗比我地,但都要幫落真正需要既手足到。因為我地其實一早知道係用哂小車手佢地身上,小車手並唔係有需要,但家長P仍然叫我地息事寧人,所有野歸根究底都係源於小車手佢地搞出黎。我地亦同家長P講過「就算今次我地忍咗啖氣,之後小車手都會搞另一單野出黎」

我地忍咗啖氣,亦唔再追究廿萬條數去向,最後真係比我地講中咗,小車手會搞另一單野出黎。今次我地認為再息事寧人只會助紂為虐。

至於加拿大家長P 開既channel所出聲明係指控我地加拿大其他手足搞事、私怨撚、為利益,想令出面既手足唔相信我地同其他人出面既投稿。

我想問
如果我地為利既,一早屈咗你地錢。
如果我地為私怨,由小車手一開始就屌鳩家長p 長氣、唔想跟程序直接攞PR時已經公審佢。
如果我地係搞事,上次攬炒巴出post , 我地已經打定聲明想出,最後我地選擇冇出,唔想再糾纏落去。

之前既事過咗去就算,我地亦唔想再追究同公開出黎,但小車手呢件事係唔可以就咁算,因為佢將我地喺呢面既事公開出咗黎,明明最多資源用哂喺佢地身上仲要扮可憐去博取其他家長信任拎錢,小車手佢有香港家長比咗張信用卡佢碌、呢到有food bank 可以拎食物、政府支助(小車手老婆大肚可以有1700加紙)、免租,我地其他手足係要自己比錢交租,一樣係咁樣生活,我地行得呢條路預咗會辛苦,香港咁多手足都係咁挨,我地已經比佢地好好多,如果家長真係想幫小朋友,不如幫下仍起香港受緊難既手足先。

而我地想澄清返家長係一早叫佢地交文件、幫佢地填埋表、上門車佢地幾次去交、幫佢地搞結婚,仲想幫佢地搵埋醫生,只係佢地一直拖家長唔肯交表,導致到最近中國肺炎先交到表,令到所有野都延遲。小車手仲用刀去兇嚇家長p 我地真係睇唔過眼,今次比你平息到,咁下次呢?

佢有PTSD唔係藉口比佢老婆計劃呃難民過黎做蝗蟲、唔係佢做乜都要包容佢。
香港人面對港共政府同黑警虐待,敢問,有邊個冇PTSD?

再者,小車手佢地並冇足夠證據去證明自己係被迫害,本身佢老婆用人地張相去入紙,但因為行唔通所以先要行結婚呢條路。佢地咁入紙法,絕對係會影響到我地成功定失敗。
呢樣都算,依家唔係要哂CV先黎得入紙,只係想講,你低調去做、籌錢冇人會屌鳩你,個個扮見唔到。
你之前既所作所謂我地呢兩個月都隻眼開隻眼閉。
但你公開埋加拿大啲野影響我地、扮可憐、抹黑家長冇幫你入紙,我地就有權屌鳩你。

你老婆大咗肚,我地個個就都要遷就你,家長好人肯包容你地幫你買呢買路、搵家庭醫生 我地無權干涉,但我地手足冇份屌大你老婆個肚嫁,成日話老婆大咗肚所以唔幫手整傢私。你老婆大肚但你唔係殘廢嫁,仲有你老婆呃難民就預撚咗唔係少奶奶生活啦,你當呢到渡假咩?
呢到家長幫撚咗你地咁多,你仲要屈佢地專登拖、冇幫你入紙同話冇用刀兇嚇佢?你知唔知家長用哂時間搞你啲野都冇時間跟進其他手足。

家長p, 你死都要攬小車手同幫佢道歉ok呀,就當佢真係好勇武既前線抗爭者,而唔係車手同Cosplayer 。但你掟返佢老婆(啤啤)返去先,佢唔係抗爭者。而麻煩請將條線拉低,係要幫香港所有前線抗爭者,無論有冇證據都好,比返公道比香港班手足。

我係加拿大其中一個手足,申請政治難民程序已經差唔多完成,我願意放棄加拿大難民申請去第到,我唔care呢個身分,去換取小車手離開,其他手足唔會再被佢影響到。

「慈母多敗兒」你要繼續攬佢冇問題,但唔好講到出面其他人幫口等於搞事、分化,你無權滅聲,你犧牲到我地咁多位手足而換小車手佢地起到。

我地要求既野好簡單,可以唔洗小車手同佢蝗蟲老婆死返香港,只要掟佢去加拿大其他省比其他組織跟。

最後,小車手黎咗兩個月已經每日都有新鮮野發生,係家長p 你有份縱容出黎,家長P希望你諗清楚,幫小車手佢地,連累哂香港、加拿大手足。
咁家長同佢d仔一齊攬炒囉
呢幾條仆街死10次都唔夠
老千要小心,希望家長諗清楚再決定幫唔幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞