復工後即倒閉 東莞三大企業因歐美撤單結業及停產

234 回覆
624 Like 5 Dislike
一雞死一雞鳴
到時東莞就會有一種產業重新崛起
屌你鹵味,之前唔係話要抵制美帝架咩!?而家無撚咗啲歐美單,好撚合心水啦,嘈乜撚嘢
慘左你無膽團結一齊反抗,而家屎都要照食

所以我哋要堅定啲
支爆
支共一日唔倒台,香港港一日都冇好日子過
支爆!支爆!支爆!!!
基本上要洗三代,就算反共架終國人士思想其實都係離唔到獨權
中蟈既通脹,比起我地所知更嚴重。入口貨冇平(加稅對沖晒人仔升值,令入口冇平),蟈產貨成本升又唔會平(如果平就代表將貨就價,質素一定有問題)。

所以佢地一定要買樓/買理財產品,想跑贏通脹保本,結果產生更大問題。
咁撚大間野無一個月單就要執
仆街老細唔撚肯蝕人工啫
沒有歐美,中國甚麼都不是
接單做咕哩咁大聲屌歐美老闆,送埋病毒殺歐美老闆同親人朋友
預備好食草啦
謠言嚟嘅,正常嘅大陸D人唔洗做嘅,同香港一樣可攞公援,小心香港失業好過喇,預計2O%收貨
唔好話d非必須品, 連超市都受影響
超市既客戶, 好多都話, 要留返個貨倉放食物同物資, 所以stop哂d 非必需品訂單
無有歐美,中國早已完蛋了
香港係咁多有錢人同官員走資避稅基地,劏幾個都夠回血

其實都幾好笑,中共不斷諗辦法劏資本家,偏偏啲資本家覺得衹要舐共舐得好生活冇煩惱
班有錢佬都係家畜嚟,究竟明唔明其實佢哋同香港係命運共同體
俾佢地認清歐美先係老世
唔復工又冇工開: 政府抗疫失敗
復工 結果公司執笠冇工開: spin落外國勢力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞