求救!Win10更新完好似中bug

25 回覆
2 Like 0 Dislike
部電腦自動更新咗1909之後
左下角個search bar乜都打唔到
同埋玩任何game每過十幾秒就會突然fps drop到得返十幾甚至個位數 之後無限loop
好似cpu使用率過高
唔知係咪更新完之後中bug
求救
我升完就不定時死機自動重啓
同問 有無人知點搞?依家打機都會打打下crash
之前更新完就開唔到相,仲未搞掂
用 linux
How to fix blank Windows search

Press CTRL + Shift + Esc on your keyboard to open Task Manager, then click on the Details tab and look for the SearchUI.exe or SearchApp.exe process.

Click to end those processes and they'll then restart and you should then find you can once again use search without any issue.

https://www.pocket-lint.com/apps/news/microsoft/151000-windows-10-search-is-broken-and-is-just-showing-a-black-box.amphtml
而家打到字但部機間唔時仲係會疾下疾下
係咪要等佢下次更新
係咪你上咗中咗佢啲
想問埋個Backspace
依家開網頁...Backspace 返唔到上一頁
試過好多方法
從來都唔用電腦睇av
on9仔:用linux
仆街 佢話我更新超過10日 冇得退返去上個版本
我都係 有無人知點樣可以退返上個版本?
如果中左可以點算? 唔知有無中
冇咗好耐啦
但周不時手痕又會禁一下試下,然後笑
'卡' 你老母啦,死藍屍
其實你有冇咁on9?
幫下人都要俾你鬧
支那網址唔歡迎呀, 你放一次,我屌你一次呀
柒少陣啦懵撚
反中反到不知所謂

天滅中共
返上大陸啦
返去武漢住啦
繼續奶公啦死白痴仔
依家 你放乜嘢網址 我都會屌你呀

你唔好以為求其放句 天滅中共 我就信你呀
係撚咁藍mon 搞唔撚掂
知唔知有咩解決方法
我都係,點攪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞