(整合)紅官張舉能六大罪狀

47 回覆
60 Like 2 Dislike
Push
唔好齋係嚮連登講,大家一齊推上Twitter啊
Check and balance is dead
Rule of law is dead
Sanction now

我要全球制裁
我要全球撤資
agger,
唔好齋係嚮連登講,大家一齊推上Twitter啊
Check and balance is dead
Rule of law is dead
Sanction now

我要全球制裁
我要全球撤資
我要攬炒,over CCP's dead body
法治唔係咁解,係Everything must be subject to law.
不舉能覺得,everything is subject to law, even if they are unfair law。Unfair law如果合憲,咁就幾unfair都係law.
問題重點在於立法,唔處理、改善不公法律條文。
香港法治已死
DQ硬
議會戰線GG
行政主導
三權分立係FF
唔紅做唔到官
張舉能裁定W敗訴,並在判詞中指出,本港社會的共識並未接納變性人婚姻。

佢憑咩講「本港社會的共識」?
佢有做過民意調查?
定係佢同溫家寶一樣覺得「我是人民選出來的」?
所以覺得自己的傾向就係社會共識?
地下黨員早已滲透各行各業 法治可守?
極度保守派法官,gg
唔啱兒登狗心意就係紅
柒婆任命個下已經fail啦
cls
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞