22/7(ナナブンノニジュウニ) 集中討論(2) 22/7 音楽の時間 ★事前登録受付中

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
試下改返個名先
聽日11:00 aina,16:00 moe

D時間
有aina有k唱(應該)
真係以為有緊急令架仔就唔使返工得閒睇?
差啲唔記得向保險claim返啲飛錢=.=
邊做邊(偷)睇
睇巴哈 D post,佢地推薦睇吓 Sally D Showroom
幾多幕後野聽,最驚訝原來 Sally 都有少少社交恐懼症
所以暫時都唔會有握手會之類嘅近戰event

大人詩幾正
有都同純嘅計算中笑到碌地
所以得罪講句計算中成日將角色同中之人過份撈黎講個班就連cv本人都會將角色當另一個個體講。

根本計算中就係辛苦到hihi,綜藝演一層戲,要扮角色再一層戲,連舉手投足都要跟角色風格,已經唔講拍攝/技術上麻煩,作為一個綜藝做效果就要梗,要水巴同sally擔當呢個角色,但背後佢哋隨時先係最辛苦

但b站好多人都係連邊d係設定/劇本,真人真事撈入去講都未分到就係到笑有時真係頂唔順

當然呢d只係有搵過幕後野睇下既先會諗,又冇得怪佢哋sor for 1999
角色有角色 真人有真人
撈埋黎講點都辛苦既
但呢樣先係2.5次元既特色,互相影響到先係成功

只不過係有了解過背後先會咁諗/有少少替佢哋慘者

呢個我上個post都貼過,睇黎個時sally真係有少少忍唔住氣,好似已del post
事務所一定唔畀佢咁樣出埋怨post啦
佢成日改圖同用d on9 gif圖反而唔理,雖然係正面既

But ruri個配角都有幾句對白,做女主個fd,之後應該都會有機會出場講一兩句
11點準備
不過咁講
我又覺得FANS會「期望」
角色同中之人 有相似既地方 係人之常情

例如你睇計算中覺得有D 對白有共嗚
你都會有少少期待係佢本人諗法

我覺得無咩問題
結成日都搞錯
所以我都係自己講唔會怪佢哋,因為做到呢種互相滲透先係佢想要既效果。

最重要係要認清楚計算中只不過都係一個「節目」,當然真性情流露都唔少,間唔中當梗笑下當然可以,但唔好下下過份將兩者撈埋一齊講就ok

冇錯,我就係咁麻煩
一開波就揀首大佬歌點唱
不過想G 以你正義點先叫過份
唱夠男人歌未
打爆個mon就有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞