網購好物share

59 回覆
4 Like 0 Dislike
近排大家應該都少左出街多左上網買野

想問amazon, zozotown, selfridges etc etc

有咩野係近一年買左又覺得好正好抵可以share 下

我就最近剩係買左日本沖涼毛巾
price.com 買電器 買空氣清新機 快同可以貨到付款
hktvmall買糧食日用品
衫都係D台灣網買 d款靚唔洗出街慢慢睇
隱形眼鏡都係d香港網買 平好多
台灣衫網有無介紹
你巴定絲 我買女裝
個網d 男裝唔得?
only女裝sor無講清楚
返工衫有無介紹呀
我自己
meierQ/airspace
再唔係就zalora 但zalora我覺得貴 窮jj
free shpping?

幾耐呀要
我通常買到佢free shipping 都唔係好高門檻
一個禮拜左右 除非佢寫明有d係幾多號後出貨
meierQ試過最快三日
zalora 係咪算貴

早幾年送100蚊我仲未買過
佢成日做折喎
最鍾意網購同share嘢 通常喺amazon jp, hktvmall, zozo jp買嘢多
share啲生活必需品先(我認為的)

薯片夾 購自amazon japan

鍾意食薯片又唔想整污糟隻手嘅人必備

Fitty口罩 購自amazon japan

最正嘅口罩 啱size 舒服 有齊BFE, VFE, PFE
不過無晒貨啦

Amazon Basic Lightning線 購自amazon japan

好實淨

獅王酒精搓水液 購自amazon japan

一路買開 疫症前工作需要買 唔痴手唔會好大陣香味好好用
有便攜裝同家用裝 不過都無貨

Silot 無酒精除菌濕紙巾 購自amazon japan

一路買開 家居必備濕紙巾 呢個除菌無酒精幾好 最好係買一個裝 佢會送個盒 可以撳開抽濕紙巾 之後買補充裝就好方便

小林製藥 眼鏡濕紙巾 購自amazon japan

無咩好介紹 純粹抹眼鏡/ 電話

Sennheiser HD 599 SE 購自amazon US

之前好似700蚊咋 好平買到一個質素有返咁上下嘅耳牛 又唔難推

唔知你哋有無興趣睇 應該仲有啲好用嘢share
想知口罩幾錢?
我買嗰陣¥1605
連埋運費港紙百幾蚊度
有,share 多d
大家有咩野都可以share
zalora 成日都有折上折 通常都係買平時街睇開既牌子 再上佢到等有折買 退換方便到冇得彈!!!
不過就咁當佢online shopping 就好攰...
款好唔集中

最近心思思想試下係airspace買 不過唔知質地o唔ok
春天衫好靚!
我係絲 想知
我樓上有講~你seesee
ok ge
不過偏薄
仲有冇
例如咩野平街好多
我買左幾次airspace都覺得好伏 啲料差到當地布都驚整損自己隻腳 pazzo好啲
Airspace有啲淘寶質感
Btw其實以家網購外國嘢有冇事?見外國爆得咁勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞