菲臘牙科箍牙2020

44 回覆
0 Like 0 Dislike
我嗰個話做正顎手術要10萬
明明我聽到個老師用英文講唔一定要做手術,但係個學生冇同我解釋返
如果要做手術咁貴咁我不如出去專科箍
你出去搵私家箍加做手術要成30萬
但是你私家做箍牙再轉介去公立做就只比箍牙錢 圍番埋一定平過菲臘做
btw 佢派比你張藍色紙有無話係專科診所?
張藍色紙寫 專科診所 候診教學病人通告呀
個姑娘派咗張紙就叫我等通知,下次見就要比$2500照X光同埋講箍牙個plan,到時先決定箍唔箍都得
所以我冇諗住做手術啊,我倒扣嘅情況又唔係咁嚴重,睇吓拔牙可唔可以搞掂
我上次檢查完
佢話照加攞牙模1500 ja
個個唔同價?
我之前去普通科諗住箍牙 跟著轉介左去專科
前幾日睇完consulting+諗option, 要大拿拿八萬蚊
所以我就想問多幾間先決定 你地有無喺菲臘度箍過 如果有 好唔好?
yes cls
我就係唔知 睇普通科康齒堂就轉介左去專科
類似係要mok六隻牙 跟著再拍翻埋 咁樣
你地係單顎定雙顎先
好擔心啊下星期見醫生 本身揀菲臘做cool 牙就係見佢平啲 十萬未必負擔得起

去菲臘牙科箍牙見到依隻支 林倚X 那醫生 唔該調頭走, 令願俾實習牙醫箍好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞