小島秀夫恐怖名作《P.T.》

18 回覆
3 Like 1 Dislike

話說最近想拎部ps4去賣先醒起部機有呢隻game,有冇同好
SHs都出唔成,有咩好討論
齋睇依隻demo,出得成我估絕對係恐怖game 經典
我見最近傳緊Konami同PlayStation出《Silent Hills》新作,仲諗住係Ps5推出咪討論下
你咁講一講
好似之前都睇過差唔多新聞
希望真啦!

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60596&snA=48750
你部機值錢
傳聞有另一隻係俾返原祖team silent搞,對嗰隻仲大興趣
我諗都係有價冇市
傳話合作返出pt
名作(出唔到)
Team Silent固然係SH親生老母, 不過PT個demo真係好正好嚇鬼, 小島又係質素保證, 期望PT project真係重啟
小島唔係同konami怒拆伙單飛走咗去做death stranding咩

好似係因為konami掛住谷啲垃圾手機驚同手機老虎機,cut SH研發預算,而且唔係一次半次先怒quit

點會咁快講掂數
講左流料黎

小島大把idea 喇
希望有啦
metal gear
無小島不了
https://www.relyonhorror.com/latest-news/konami-claims-recent-silent-hill-rumors-are-false/

Konami 講左話係流料
但係they’re once again acknowledging that the series is still alive in some way.
Some way? 9成又彈珠/手遊啦,無人有興趣囉Fuck You Konami

其實Death Stranding 個故仔個設定應該有部份係源自小島版Silent Hill,佢同Konami 炒大獲離開後自己開工作室,將個故仔由鬼故變左科幻故成為DS
所以P.T. 果個故仔就算真係由小島重啟應該都會再寫過架啦
希望移植game cude隻metal gear 兩蛇落ps5啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞