2018年,我登上了神山和林賈尼火山

59 回覆
12 Like 1 Dislike
係 之後有地震 個時帶我地個GUIDE係山上好彩冇事落山

神山嘅午餐
日出前個天係最靚但又係最凍

反雲隙光

日出啦

神山個影

同場加映一堆UNDER菲林

其實我地係頂影左好耐相,GUIDE催我地快D落去玩VIA FERRATA個集合點,話過左鐘數冇得玩

望番個頂

想睇VIA FERRATA既相
深夜登頂嗰度咁靈異嘅
有一幅相啲人好似幽靈咁
Lm 想睇林賈尼
同埋樓主啲相好靚
聽日 VF D相我無影,個FD影,我係佢D相揀
因為我SET腳架長曝,D人經過就會變左咁
普通,我行山影D相好HEA好隨心 紀錄為主
留名
2019年去過, 仲要一口氣攻頂
雖然辛苦, 但靚到仆街
我一定會去多次
之後我無影相,SHARE朋友D相
我地係最後一隊出發 前面個隊有成6-7個人

戴好頭盔著好HARNESS就出發

我地via ferrata個GUIDE

開波,基本上就係捉著條鋼索,harness上面條安全繩穿好上扣,踩好腳慢慢落,第一次玩其實好驚

類似咁,guide會跟尾

頭先堆人落個位

一陣會去嘅木吊橋

Low peak circuit 有兩條鋼索橋經過,第2條就係咁,依個最淆

過完GUIDE幫我地影相,去到依個位已經好撚攰,因為唔夠訓,同唔夠野食(未食早餐)

之後會經過小樹林位

繼續落

終點

之後行番去HUT食早餐

雲海

最後靚仔GUIDE,多謝佢帶我地咁耐
難過富士山?
一團有幾多人?
難好多
富士山我輕鬆上頂,但神山行到半死
depend你報團人數架 愈多人報同一個團咪平少少
其實諗番又唔唔係好難 我行過吉田缐 路況我會話富士山差D 只係你玩埋via ferrata會好攰一來已經要早起二來要番HUT先有早餐食
神山定林賈尼難啲?

之前行林賈尼三日兩夜登頂行得好辛苦
想去神山
林賈尼 上頂個段行一步後退2步因為係火山灰同好斜
行完VIA FERRATA 已經好撚柒攰
好彩HUT仲留左早餐如果唔係冇力落山
基於太攰嘅關係,我地俾左錢請GUIDE幫我地拎一個Backpack,跟住盲係瘋狂落山,3點落到7點人地落埋閘

第2日唔知訓到幾點 去左附近商場行下同按摩(正骨)

去左個跳蚤市場

食野真係好平 ,咁樣每人好似50都唔洗

之後即興去左個沙灘影日落,好多大媽想死

MAGIC HOUR先無咩人

去左沙灘附近食西餐

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞